Reklama

Reklama

Mach a Šebestová

(seriál)
  • Československo Mach a Šebestová (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel. (Karlos80)

Recenze (143)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová je moje srdcovka! To je prostě kombinace tvůrců, které ohromně obdivuji a podezírám z užívání zakázaných látek, neboť jejich humor je totálně za čarou humoru běžného. :-D Macourek, Born, Nárožný! tým snů! Když přivedli k Šebestům člověka neandrtálského a oni... " chudáci zrovna večeřeli..." :-) :-) :-) Miluji!!! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny díly Macha a Šebestové jsou nádherně nakreslené Adolfem Bornem a plné humoru, který ještě více vynikl v komentování Petra Nárožného. Nejvíce se mi líbí třetí díl "Člověk neandrtálský" a čtvrtý "Kropáček má angínu" a poslední "Ukradené sluchátko". [10529. hodnocení, 137. komentář, 87%, 85. nejlepší seriál] ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kdo by je neznal, Mach a Šebestová patří k našim nejoblíbenějším večerníčkům, u mě to ale neplatí. Ilustrace Adolfa Borna se mi nikdy moc nelíbily a tím pádem ani animace to s ním nevyhrála. Také ústřední dvojice mi sympatická nebyla a hlas Petra Nárožného tomu nepřidal. Sice ty příběhy znám, nápaditost a občas zábavnost se jim upřít nedá, ale nikdy k mým oblíbeným večerníčkům nepatřily. Na rozdíl od jiných večerníčků, se ani na opakování s dětmi netěším, slabé tři hvězdy. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle seriál pro jeho originalitu, přecejen Džin z lahve není takovej frajer jako mobil, tedy utržené sluchátko, s hlasem Petra Nárožného, který na jakékoliv prání pokaždé jen sametově odvětí: Ale prosíím:) "Halo, halooo, proč je koček málo? A tak štěkám jako hrom, ať je koček milion." "Ale prosím." Z toho fakt umírám:) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgických -5*  Na tomto večerníčkovém seriálu jsem vyrůstal a měl jsem ho moc rád a vždycky jsem se na něj těšil, tak mu nemůžu dát z nostalgie slabší známku než  za pět. Má na tom zásluhu určitě fantaskní svět pana Macourka, který byl autorem mnoha kultovních filmů a tímto vytvořil něco i pro děti. Dalším nepominutelným plus byl dabing pana Nárožného, který tam výborně zapadnul. Co víc psát ... asi nic a někdy budu muset zkusit nové díly z roku 1998 jen tak pro srovnání. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Keď Šebestová požiada o milión mačiek, sú 2 reklamné tabule. Na prvej je nápis "JEZTE RYBY!" a ryba, na druhej "PIJTE MLÉKO!", fľaša a pohár plný mlieka. Keď mačky zmiznú, na prvej reklamnej tabuli zostane z ryby iba kostra, na druhej je fľaša prázdna a pohár prevrátený. (SuchSoft)
  • Když Mach se Šebestovou šplhají Kropáčkovou dýchací trubicí horolezecky vzhůru, zeptá se Mach Šebestové, kde má kýbl s rejžákem, protože ho budou ještě potřebovat. Šebestová mu odvětí, ať ženský starosti laskavě přenechá jí a vystrčí k němu nohu, kde má kýbl zavěšený na kotníku. Jenomže chvíli před tím je záběr na šplhající Šebestovou i na její dvě nohy a ani na jedné z nich nemá pověšený kýbl. (rikitiki)
  • Petr Nárožný namlouval napsané texty bez existujících animací, tedy nešlo o dabing, což jak říká byla jeho záchrana, protože dabing mu nejde. Ta překotnost dialogů nebyl záměr, ale bylo přesně na vteřinu dané kolik musí mít jednotlivý díl stopáž. (sator)

Reklama

Reklama