Reklama

Reklama

Mach a Šebestová

(seriál)
  • Československo Mach a Šebestová (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel. (Karlos80)

Recenze (143)

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

My jsme žáci 3.B a já v té době, kdy to běželo fakt byl:) Co dodat? Večerníčková klasika klasik, která stojí a padá nejen na skvělé animaci, ale hlavně na úchvatném namluvení Petrem Nárožným. To, že je to i se soudružkou učitelkou furt špica,ví i naše čtyřleté slečny a ty hned tak něco nedostane:) Takže i za ně plný počet. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle seriál pro jeho originalitu, přecejen Džin z lahve není takovej frajer jako mobil, tedy utržené sluchátko, s hlasem Petra Nárožného, který na jakékoliv prání pokaždé jen sametově odvětí: Ale prosíím:) "Halo, halooo, proč je koček málo? A tak štěkám jako hrom, ať je koček milion." "Ale prosím." Z toho fakt umírám:) ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pán ztratil brýle.... a brýle se bez brýlí špatně hledají... Mirek Dušín Mach a Jarka Metelka Šebestová ale pánovi pomůžou brýle najít a dostanou za to "mobila s přáními" ... Této de fakto nejdůležitější postavě celé ságy není v příbězích Macha a Šebestové věnován prakticky žádný prostor. Nevíme odkud pán přišel, kam míří, jeho sociální zázemí ...jeho původ... nevíme o něm vlastně nic. Přitom nebýt jeho, česká pohádka by byla o dost chudší... Milého pána poslat z fleku do Bohnic, protože dát dvěma dětem za nalezení brýlí moc přát si cokoli na světě, to je trochu hustý kafe, no né? Tím spíš, že mohl vytáhnout sluchátko z kapsy a přát si své brýle na nose, že ano... Tohle je ale fakt stupidní komentář, viďte? :D ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kdo by je neznal, Mach a Šebestová patří k našim nejoblíbenějším večerníčkům, u mě to ale neplatí. Ilustrace Adolfa Borna se mi nikdy moc nelíbily a tím pádem ani animace to s ním nevyhrála. Také ústřední dvojice mi sympatická nebyla a hlas Petra Nárožného tomu nepřidal. Sice ty příběhy znám, nápaditost a občas zábavnost se jim upřít nedá, ale nikdy k mým oblíbeným večerníčkům nepatřily. Na rozdíl od jiných večerníčků, se ani na opakování s dětmi netěším, slabé tři hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi, podľa tunajších nadšených komentárov, že v Čechách je "Mach a Šebestová", pes Jonatán a kúzelné, utrhnuté sluchátko nespochybniteľnou, kultovou záležitosťou. Tu na Slovensku také nadšenie ani zďaleka nespôsobili. Takže na to pozerám nezaujato, s odstupom, bez nostalgie, a viac ako dobrý, kreslený seriál v tom bohužiaľ nevidím. Pekné tri hviezdičky. Ani viac ani menej. *** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Keď Šebestová požiada o milión mačiek, sú 2 reklamné tabule. Na prvej je nápis "JEZTE RYBY!" a ryba, na druhej "PIJTE MLÉKO!", fľaša a pohár plný mlieka. Keď mačky zmiznú, na prvej reklamnej tabuli zostane z ryby iba kostra, na druhej je fľaša prázdna a pohár prevrátený. (SuchSoft)
  • Když Mach se Šebestovou šplhají Kropáčkovou dýchací trubicí horolezecky vzhůru, zeptá se Mach Šebestové, kde má kýbl s rejžákem, protože ho budou ještě potřebovat. Šebestová mu odvětí, ať ženský starosti laskavě přenechá jí a vystrčí k němu nohu, kde má kýbl zavěšený na kotníku. Jenomže chvíli před tím je záběr na šplhající Šebestovou i na její dvě nohy a ani na jedné z nich nemá pověšený kýbl. (rikitiki)
  • Petr Nárožný namlouval napsané texty bez existujících animací, tedy nešlo o dabing, což jak říká byla jeho záchrana, protože dabing mu nejde. Ta překotnost dialogů nebyl záměr, ale bylo přesně na vteřinu dané kolik musí mít jednotlivý díl stopáž. (sator)

Reklama

Reklama