Reklama

Reklama

Mach a Šebestová

(seriál)
  • Československo Mach a Šebestová (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel. (Karlos80)

Recenze (143)

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny díly Macha a Šebestové jsou nádherně nakreslené Adolfem Bornem a plné humoru, který ještě více vynikl v komentování Petra Nárožného. Nejvíce se mi líbí třetí díl "Člověk neandrtálský" a čtvrtý "Kropáček má angínu" a poslední "Ukradené sluchátko". [10529. hodnocení, 137. komentář, 87%, 85. nejlepší seriál] ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - ? | Rotten Tomatoes: Tomatometer - ? | FDb.cz - 80% | Trio Mach, Šebestová a Jonatan vždy zaručeně pobaví. Nicméně návštěvě ZOO nebo angině Kropáčka se nic nevyrovná. Pan Macourek je rozený kouzelník a Adolf Born se dovede vyrovnat da Vincimu, van Goghovi, Michelangelovi i Picassovi! Věřte nebo ne, 5 hvězd nedáváme jen kvůli nostalgii. ()

Reklama

crozet 

všechny recenze uživatele

Po létech jsem se mimoděk k tomuto hitu vrátil a přečetl jej za pár večerů dětem na dobrou noc - úspěch u této další generace vpravdě zaznamenání hodný (a to v ostré konkurenci kvanta novodobých sponge bobů či blesk mekqínů). Skóruje zde obyčejnost a naprostá analogie a blízkost/dostupnost dějového prostředí (každý z nás je de facto Mach nebo Šebestová a jsme zasazeni do analogického mikrosvěta jako oni), originální a fantazijní výtvarný rukopis, akční dějová stránka, (nejen) pohádkový smysl pro spravedlnost, lehce výsměšný humor a plkavý pitvořivý dabing. To je pěkná směsice.. Dabing samotný jinak považuju v tomto případě za zcela klíčovou součást celku díla jako takového, protože geniálně empaticky dobarvuje výtvarný obraz zvukem, čímž mu přidává další a již neoddělitelnou kvalitu (o podpoře a dynamizaci příběhu samotného samozřejmě ani nemluvě). No a když to pak nahlas čtete, ať chcete či ne, hrajete si na Nárožného..:) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Hele, Machu, jseš praštěnej pavlačí? Kongeniální spojení Macourek - Born - Nárožný ve službách Večerníčka. Žáci 3.B rozhodně patří mezi 100 největších Čechů. Podle některých komentářů ale s "odbytou výtvarnou stránkou". Ach jo. Večerníček vždycky dbal na vkus, originalitu, osobitost. Jaký "lepší" výtvarný formát by podle vás měl dát Machovi a Šebestové? ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle seriál pro jeho originalitu, přecejen Džin z lahve není takovej frajer jako mobil, tedy utržené sluchátko, s hlasem Petra Nárožného, který na jakékoliv prání pokaždé jen sametově odvětí: Ale prosíím:) "Halo, halooo, proč je koček málo? A tak štěkám jako hrom, ať je koček milion." "Ale prosím." Z toho fakt umírám:) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Petr Nárožný namlouval napsané texty bez existujících animací, tedy nešlo o dabing, což jak říká byla jeho záchrana, protože dabing mu nejde. Ta překotnost dialogů nebyl záměr, ale bylo přesně na vteřinu dané kolik musí mít jednotlivý díl stopáž. (sator)
  • Když Mach se Šebestovou šplhají Kropáčkovou dýchací trubicí horolezecky vzhůru, zeptá se Mach Šebestové, kde má kýbl s rejžákem, protože ho budou ještě potřebovat. Šebestová mu odvětí, ať ženský starosti laskavě přenechá jí a vystrčí k němu nohu, kde má kýbl zavěšený na kotníku. Jenomže chvíli před tím je záběr na šplhající Šebestovou i na její dvě nohy a ani na jedné z nich nemá pověšený kýbl. (rikitiki)
  • Keď Šebestová požiada o milión mačiek, sú 2 reklamné tabule. Na prvej je nápis "JEZTE RYBY!" a ryba, na druhej "PIJTE MLÉKO!", fľaša a pohár plný mlieka. Keď mačky zmiznú, na prvej reklamnej tabuli zostane z ryby iba kostra, na druhej je fľaša prázdna a pohár prevrátený. (SuchSoft)

Reklama

Reklama