Reklama

Reklama

Mach a Šebestová

(seriál)
  • Československo Mach a Šebestová (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel. (Karlos80)

Recenze (143)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase som tu narazil na niečo, na čo som už dávno zabudol a bola by škoda tomu neudeliť znova vysoké hodnotenie. Absolútny kult, Nárožného už z hlavy do konca života nedostanete, vyvoláva podobný efekt, ako funesovský Filipovský. Možno je to aj za päť, ale pozerať to znova nebudem, to som minule riskol chvíľu s Tomom a Jerrym a mal som chuť znižovať hodnotenie. Takže ako necieľová skupina zostanem na- v tomto prípade paradoxne objektívnych, čiže možno trochu nespravodlivých- štyroch hviezdach. Mach a Šebestová ale majú na vysvedčení jednotky s hviezdičkami. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Mě se tento večerníček nikdy nelíbil. Hlas vypravěče mi neseděl, nikdy jsem nepochopil, proč si říkají příjmením a akce hrdinů se sluchátkem mě štvaly už kvůli principu "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě." Snad jen Jonatán mi byl sympatický... Dvě hvězdy proto, že horší hodnocení si to přeci jen nezaslouží. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ještě štěstí, že utržené sluchátko dostali právě takové děti jako jsou vzorní a zodpovědní žáci Mach a Šebestová. Umíte si představit, co by se stalo, kdyby jej dostal do rukou třeba takový the Joker? :-) _______ M&Š je vynikající moderní animovaná pohádka s velmi kvalitními scénáři. Seriál vznikal rychlostí cca dva díly ročně a na kvalitě to je znát – slabší díly se prakticky nevyskytují. Mistrně namluvené P. Nárožným. K Bornově kresbě snad ani není potřeba nic dodávat. Zkrátka klasika. Akorát se možná naši potomci budou ptát, proč tam paní učitelku oslovují "soudružko" a pana ředitele "soudruhu".:-) ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Po létech jsem se mimoděk k tomuto hitu vrátil a přečetl jej za pár večerů dětem na dobrou noc - úspěch u této další generace vpravdě zaznamenání hodný (a to v ostré konkurenci kvanta novodobých sponge bobů či blesk mekqínů). Skóruje zde obyčejnost a naprostá analogie a blízkost/dostupnost dějového prostředí (každý z nás je de facto Mach nebo Šebestová a jsme zasazeni do analogického mikrosvěta jako oni), originální a fantazijní výtvarný rukopis, akční dějová stránka, (nejen) pohádkový smysl pro spravedlnost, lehce výsměšný humor a plkavý pitvořivý dabing. To je pěkná směsice.. Dabing samotný jinak považuju v tomto případě za zcela klíčovou součást celku díla jako takového, protože geniálně empaticky dobarvuje výtvarný obraz zvukem, čímž mu přidává další a již neoddělitelnou kvalitu (o podpoře a dynamizaci příběhu samotného samozřejmě ani nemluvě). No a když to pak nahlas čtete, ať chcete či ne, hrajete si na Nárožného..:) ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - ? | Rotten Tomatoes: Tomatometer - ? | FDb.cz - 80% | Trio Mach, Šebestová a Jonatan vždy zaručeně pobaví. Nicméně návštěvě ZOO nebo angině Kropáčka se nic nevyrovná. Pan Macourek je rozený kouzelník a Adolf Born se dovede vyrovnat da Vincimu, van Goghovi, Michelangelovi i Picassovi! Věřte nebo ne, 5 hvězd nedáváme jen kvůli nostalgii. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Když Mach se Šebestovou šplhají Kropáčkovou dýchací trubicí horolezecky vzhůru, zeptá se Mach Šebestové, kde má kýbl s rejžákem, protože ho budou ještě potřebovat. Šebestová mu odvětí, ať ženský starosti laskavě přenechá jí a vystrčí k němu nohu, kde má kýbl zavěšený na kotníku. Jenomže chvíli před tím je záběr na šplhající Šebestovou i na její dvě nohy a ani na jedné z nich nemá pověšený kýbl. (rikitiki)
  • Keď Šebestová požiada o milión mačiek, sú 2 reklamné tabule. Na prvej je nápis "JEZTE RYBY!" a ryba, na druhej "PIJTE MLÉKO!", fľaša a pohár plný mlieka. Keď mačky zmiznú, na prvej reklamnej tabuli zostane z ryby iba kostra, na druhej je fľaša prázdna a pohár prevrátený. (SuchSoft)
  • Petr Nárožný namlouval napsané texty bez existujících animací, tedy nešlo o dabing, což jak říká byla jeho záchrana, protože dabing mu nejde. Ta překotnost dialogů nebyl záměr, ale bylo přesně na vteřinu dané kolik musí mít jednotlivý díl stopáž. (sator)

Reklama

Reklama