Reklama

Reklama

Mach a Šebestová

(seriál)
  • Československo Mach a Šebestová (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel. (Karlos80)

Recenze (143)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová je moje srdcovka! To je prostě kombinace tvůrců, které ohromně obdivuji a podezírám z užívání zakázaných látek, neboť jejich humor je totálně za čarou humoru běžného. :-D Macourek, Born, Nárožný! tým snů! Když přivedli k Šebestům člověka neandrtálského a oni... " chudáci zrovna večeřeli..." :-) :-) :-) Miluji!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva. Pri obrázkoch sa mi vybavuje nespočetne spomienok. Som rád za to detstvo narozdiel od toho, ktoré prežívajú dnešné deti. Tie by určite už takéto seriály nebavili ale my mnohí, sme na nich vyrastali. Neviem o žiadnej slabšej časti a spomínam na veľmi dobrý dabing. Taktiež je nezabudnuteľná úvodná znelka, ktorá taktiež vynára mnoho spomienok. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytrá fantazie pro děti. A vzhledem k tomu, že je fakt chytrá, tak i pro dospělé. Je to majstrštyk. "Doba ledová je doba ledová" - kdyby někdo chtěl někdy odhalit agenta infiltrovaného do českého prostředí, tak mu stačí položit jen otázku: "Co je doba ledová?" Jestli neví, tak se chytil do pasti! To nic, to nic, já to potom zašiju. Teď bojuj! To je ženská! ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Po létech jsem se mimoděk k tomuto hitu vrátil a přečetl jej za pár večerů dětem na dobrou noc - úspěch u této další generace vpravdě zaznamenání hodný (a to v ostré konkurenci kvanta novodobých sponge bobů či blesk mekqínů). Skóruje zde obyčejnost a naprostá analogie a blízkost/dostupnost dějového prostředí (každý z nás je de facto Mach nebo Šebestová a jsme zasazeni do analogického mikrosvěta jako oni), originální a fantazijní výtvarný rukopis, akční dějová stránka, (nejen) pohádkový smysl pro spravedlnost, lehce výsměšný humor a plkavý pitvořivý dabing. To je pěkná směsice.. Dabing samotný jinak považuju v tomto případě za zcela klíčovou součást celku díla jako takového, protože geniálně empaticky dobarvuje výtvarný obraz zvukem, čímž mu přidává další a již neoddělitelnou kvalitu (o podpoře a dynamizaci příběhu samotného samozřejmě ani nemluvě). No a když to pak nahlas čtete, ať chcete či ne, hrajete si na Nárožného..:) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgických -5*  Na tomto večerníčkovém seriálu jsem vyrůstal a měl jsem ho moc rád a vždycky jsem se na něj těšil, tak mu nemůžu dát z nostalgie slabší známku než  za pět. Má na tom zásluhu určitě fantaskní svět pana Macourka, který byl autorem mnoha kultovních filmů a tímto vytvořil něco i pro děti. Dalším nepominutelným plus byl dabing pana Nárožného, který tam výborně zapadnul. Co víc psát ... asi nic a někdy budu muset zkusit nové díly z roku 1998 jen tak pro srovnání. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Keď Šebestová požiada o milión mačiek, sú 2 reklamné tabule. Na prvej je nápis "JEZTE RYBY!" a ryba, na druhej "PIJTE MLÉKO!", fľaša a pohár plný mlieka. Keď mačky zmiznú, na prvej reklamnej tabuli zostane z ryby iba kostra, na druhej je fľaša prázdna a pohár prevrátený. (SuchSoft)
  • Když Mach se Šebestovou šplhají Kropáčkovou dýchací trubicí horolezecky vzhůru, zeptá se Mach Šebestové, kde má kýbl s rejžákem, protože ho budou ještě potřebovat. Šebestová mu odvětí, ať ženský starosti laskavě přenechá jí a vystrčí k němu nohu, kde má kýbl zavěšený na kotníku. Jenomže chvíli před tím je záběr na šplhající Šebestovou i na její dvě nohy a ani na jedné z nich nemá pověšený kýbl. (rikitiki)
  • Petr Nárožný namlouval napsané texty bez existujících animací, tedy nešlo o dabing, což jak říká byla jeho záchrana, protože dabing mu nejde. Ta překotnost dialogů nebyl záměr, ale bylo přesně na vteřinu dané kolik musí mít jednotlivý díl stopáž. (sator)

Reklama

Reklama