Mach a Šebestová na prázdninách (TV seriál)
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 1999, 13x9 min
Cilka DvořákováHrají:
Petr NárožnýObsah
Proběhlo předávání vysvědčení, blíží se prázdniny a na ty se Mach a Šebestová pochopitelně těší. Je jim ovšem líto, že je nemůžou strávit spolu, protože Šebestová jede i se psem Jonatánem na venkov k dědovi a babičce, kdežto Mach odjíždí s rodiči do italského Bibione. Naštěstí mají kouzelné sluchátko, pro které není žádný problém vyrobit jednoho náhradního Macha, který odjede do Itálie, zatímco ten pravý stráví prázdniny u prarodičů Šebestových.
Názvy jednotlivých epizod:
12. Jak se stal Jonatán hrdinou dne
13. Jak se Mach a Šebestová vrátili z prázdnin
(Oskar)
Oskar
"Prázdniny jsou príma věc, pokud nejsi jezevec. Dej se k nám, patří nám sluchátko i Jonatán." Stále velmi svěží a kvalitní zábava pro děti. Literární podklad zůstává na stejné úrovni, horší je to s režií. Jednotlivé filmy původní série točili přímo scénárista Macourek, výtvarník Born a animátor Doubrava. Jeden dohlížel na druhého, každý měl právo veta a na každý díl, aby něco neuspěchali, si dali čtyři měsíce. Jenomže tahle série vznikla (opět podle knížky) na objednávku ČT a musela být hotová celá zhruba za rok a půl. Režisérka Cilka Dvořáková dělala, co uměla, ale fakt je, že už tam nenajdete tolik čistě vizuelních gagů. Škoda. 70 %(24.11.2003)
Stegr
80% - Stále velmi vysoká kvalita...(7.10.2007)
Kryton
Pořád si to drželo kvalitu, ale už to nebylo tak uplně ono.(7.1.2010)
UncleG
Prostřední díl seriálové trilogie se mi líbil ze všech nejméně. Nejvíc mě zklamala výtvarná stránka. Úplně se ztratil Bornův rukopis, postavičky vypadaly prostě divně, bylo to celé příšerně přebarvené (kam se poděly ty typické Bornovské tlumené tóny?). No a hned dalším průs...švihem byla krutá monotónnost všech dílů. Jeden od druhého k nerozeznání, všechny na jedno kopyto. Ruku na srdce: Pamatujete si z tohohle seriálu něco krom freudovského Machova "cumshotu" v každých titulcích?(7.9.2010)
stration
Jeden z mála polistopadových večerníčků, které nezatížila změna režimu a touha po novotě. Jestli se některé díly stanou tak kultovní jako ty předrevoluční (Žlababa, pan Buml...), to ještě ukáže čas.(12.11.2008)
DinoRaptor
Mach, Šebestová a pes Jonatán jedou k babičce a nebili by to oni aby nevyvedli nějakou neplechu.(5.3.2006)
FunThomas
Možná trošku pokulhává za ostatními animovanými díly, ale pořád to stojí zato...(29.4.2006)
Marecko
Slabší pokračování velmi povedeného večerníčku, které těží už jenom z předešlích dílu. Ikdyž některé jsou taky povedené.(19.1.2008)
Stejšn
Už to není ono. Veškerá šťáva se ztratila a zbyly unylé díly, které jsou všecky monotónně stejné.(16.12.2010)
LadyEsik
Tento seriál mám moc ráda. Jak v knižní tak v této podobě. Dětská nostalgie, česká klasika :)(10.11.2011)
Fanklub seriálu
| Na DVD od: | 01.07.2007 Země pohádek |
|---|---|
| Na levném DVD od: | 13.08.2011 North video |
Související
- Mach a Šebestová na cestách (TV seriál) (2005)
- Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko (2001)
- Mach a Šebestová k tabuli! (1985)
- Jak Mach a Šebestová hlídali dítě (1983)
- Ukradené sluchátko (1983)
- Páni tvorstva (1982)
- Mach a Šebestová (TV seriál) (1982)
- Oběť pro kamaráda (1981)
- Policejní pes (1980)
- Vzorné chování (1980)
- Přírodní zákony (1979)
- Piráti (1979)
- Zoologická zahrada (1978)
- Kropáček má angínu (1978)
- Školní výlet (1977)
- Člověk neandrtálský (1977)
- O utrženém sluchátku (1976)