Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prosťáček Minor (José Garcia) si žil spokojeně na svém ostrově, dokud se nesetkal se satyrem, který jej přivedl na úplně jinou cestu... Minor se dostane do vesnice, kde je shodou okolností považován za bohem vyvoleného vládce... Náhle jej čekají nepředvítalné situace, v nichž si bude muset poradit. Jeho počínání vás rozhodně nudit nebude! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Rapollo 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou blázni. A čeští producenti hlupáci. Nazvat film, v němž pospolitost chová vepře domácího a používá zlatou masku Dobou kamennou může jen mozkově vyprahlý pitomec. Ale zpět k Francouzům - nemám nic proti používání zcizováků a boření stylizací, novodobá francouzská komedie (Rrrrrr!, Návštěvníci a apod.) je zkrátka velmi svérázná. Ovšem tento maglajz, který se potácí od lacině oplzlé roviny prosté jakékoliv poetiky až ke kýčovité preantické tragedii, už se za svéráz asi těžko může skrývat. Ten film je prostě prasečí, zprasený a s odpuštěním - prasomrdný. ()

wosho odpad!

všechny recenze uživatele

Co to kurva mělo být??? Debilita a stupidita si v tomto "skvostu" pana Annauda podávají ruce. Nemám nic proti takovým filmům, pokud je v nich hravost, vše je vyváženo a divák se baví (jako já s Rrrrrr!!!!). Ale tady to rozhodně není a Minora bych bezváhání nechal sežrat hladovým křečkem a toho satyra (to jsem od Cassela nečekal) bych fofrem poslal do kláštera ať tam do zadečku prcá pedofilní fáterníky. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Po vpádu Dórů do Řecka (ca. od 12. století př.n.l.) nastává období temna (již ve smyslu nedochovaných zpráv), Scénárista Gérard Brach (a zřejmě i Annaud sám) v něm vidí období, kdy rozdíl mezi zvířaty (včetně mytických) a lidmi nebyl až tak velký, a sexuální aktivita nebyla tak rozlišena jako dnes (i když tehdejší praktiky rozhodně nevymizeli). I po přečtení místních příkrých odsudků se mi film jevil mýtotvorně zábavný (řecká mytologie - na rozdíl třeba od indické - mi nikdy příliš nesedla), dokonce i napínavý, a v podstatě mi vadila jen čeština, se kterou jsem si zde nevěděl rady. Pozn. 1: Pojmout film i jako politicku satiru asi také není od věci. Pozn. 2: Gheorghe Zamfir měl určitě radost, když zjistil, jaké má skvělé předchůdce. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Tenhle "film" by se měl brát s VELKÝM nadhledem a i pak by to bylo spíše zklamání. Vážně není moc o co stát. Jedině bych vyzvedl hudbu a krásné záběry (a původ - Francie :D ). Prostě "komedie", u které jsem se asi jednou uculil a to je tak vše. Je zvláštní, že i po roce na to stále vzpomínám a celkem v dobrém... proto zvyšuju hodnocení na 3* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je fantasy nebo pohádka nebo co, tak je tam moc sexu, ztopořenejch falů, odhalenejch koz, šukání do zadku, možná i zoofilie a honění, prasáren, vyměšování, potu a prdění. Znám lidi, kterejm by se to líbilo hlavně kvůli tomuhle, ale pro děti to teda není. Tak pro koho to je? Každopádně je to zajímavej počin a nevim, co si o něm mám myslet. Cassel, napůl kozel nebo osel, ošukal mu prdel, prachsprostě ho vojel. A nevim proč, ale mistama mi Minor připomínal Roberta Downeyho jra. A když se tam pak objeví vestálka jak z klipu Windowlicker od Aphexe Twina, tak už se musim jenom smát. Ae jinak to bylo trochu dobry... a hodně divny... A druhej českej název "Doba kamenná" je velmi, ale velmi idiotskej!!! Nevim, proč se Jean-Jacques Annaud snížil k takové fušeřině. Tim mě dost zklamal, protože ostatní jeho filmy mám docela rád. ()

Galerie (25)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama