Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední týdny Frankensteinova otce, režiséra Jamese Whalea. Nemocný Whale žije osaměle se svojí hospodyní Hannou a při pokusech malovat bezmocně sleduje, jak ho se zdravím opouští i jeho umělecká tvořivost. Potřebný vzruch do posledních týdnů jeho života přináší mladý zahradník Clayton Boone, který zprvu netuší nic o starcově filmové minulosti ani o jeho sexuální orientaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

dANo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý životný príbeh režiséra, ktorý sa síce preslávil svojimi dvoma filmami o Frankensteinovi, ale záver jeho života sa nesie v zabudnutí, keďže má zdravotné problémy a veľa jeho blízkych ho už opustilo. Na druhej strane jeho homosexualita ho stále drží akosi "nad vodou", hlavne v situáciách, keď sa v jeho blízkosti objaví nový záhradník... Celkom príjemný film, s dobrými hereckými výkonmi a aj scenár je napísaný tak, aby to nenudilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $6,451,628Tržby Celosvetovo $6,510,680║ Priemerná dráma so zaujímavým odsadeným(McKellen/Fraser), kde dosť chýba lepší cit pre réžiu, lebo v konečnom výsledku nemá príbeh žiadne skutočne silné momentky, čo by dokázali dojať či akokoľvek upútať a povýšiť film do vyšších sfér, aj keď snaha o umeleckú stránku tam je ale vyznie mi to dosť do prázdna. /55%/ ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ne, že by mě dvakrát zajímali kostlivci ve skříni starého Whalea, tím méně tlumené buranství jeho zvídavého zahradníka,nebo dokonce stárnoucí hvězdy celuloidu za svým zenitem, sám příběh není nijak zvlášť zajímavý, až na pointu, to je jiný kafe. Nejvíce jsem však byla fascinována pouhou přítomností skvělého McKellena (jež je nejhezčím homosexuálem, co znám), který, i kdyby nepronesl jediného slova, zaujal by pouze svými aristokratickými způsoby a nevídanou přirozeností, to vše umocněno kontrastem mladého, až nestoudně živočišného Frasera, proti jehož komediálním rolím jsem neměla námitek, zde však nenechává prostor k pochybám o jeho talentu i v dalších hereckých polohách. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Maličko přeceňovaný snímek, který vedle pochybného děje obsahuje skvělé herecké výkony Iana McKellena a Brendana Frasera. Oni dva vládnou filmu silnější rukou než režisér Bill Condon a je to trochu znát. Pokud by zde nebylo tak úžasné herecké obsazení a jejich životní výkony, těžko by mohl děj diváka pohltit a poznamenat. Čekal jsme však trochu víc a nejde se proto zbavit jemného zklamání. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ian McKellen podává opravdu úžasný herecký výkon a Brendan Fraser nikterak nezaostává. Ba naopak. Velmi mile překvapil. Dokazuje, že umí víc, než jen střílet mumie. Dále se mi velice líbily frankensteinovské sny a představy Jamese Whalea. K úplné dokonolasti mi chybělo pouze větší porozumění hlavním postavám a jejich činům. K těm 4 hvězdám patří alespoň další 2 cípy z páté ;-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu trvalo 24 dní. (Kulmon)
  • Ian McKellen prohlásil, že mu bylo velmi příjemné hrát Jamese Whalea. McKellen je stejně jako Whale homosexuál. (Kulmon)
  • Závěrečnou scénu, kdy Clay kráčí ulicí jako Frankenstein, navrhl Brendan Fraser. (HellFire)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama