Reklama

Reklama

Chaplin v pravěku

  • USA His Prehistoric Past (více)

Obsahy(1)

Charlie se objeví v říši krále Low-Browa (Mack Swain) na Šalamounových ostrovech. Panovník vlastní velký harém. Jeho nejoblíbenější ženou je Sum-Babee (Gene Marsh). Jako na potvoru se však právě do ní Charlie zakouká... (Pohrobek)

Recenze (18)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Že má Chaplin i jeho pravěkou minulost, jsem netušil, ani že ho uvidím jako neandertálského alfa-samce. Samozřejmě mu ani v pravěku nechybí buřinka a hůlka, kterou ovšem časem vymění za pořádné kyjisko. Jinak mě jeho pravěké dobrodružství moc neoslovilo. Považuji to za jeden z jeho slabších filmových kousků. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Now I Am the King."     Šedivo priemerná krátka groteska Charlieho Chaplina, svojou kvalitou typická pre jeho rané keystonovské obdobie. Svojim námetom ale typická určite nie je, Charlie je tu v značne nezvyčajnej polohe pravekého muža (typický klobúk, dlhé, vyčaptané topánky a fajka ale proste musia byť). Tvorcovia sa však príliš spoliehajú na to, že samotný neobvyklý námet bude stačiť, takže veľa nápadov neprinášajú a ani po humornej stránke to nie je žiadna sláva - zopár zábleskov tam síce je (Charlie so šípom v zadku a nechápavá žena jeho srdca), viaceré pokusy o humor mi zase pripadajú dosť trápne (bradatá "tanečnica", naháňačka okolo skaly). Jednu hviezdičku udeľujem za originálne pojatie pravekého muža a tú druhú za úsmevnú romancu s roztomilou pravekou ženou. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak na toto jsem docela hleděl. Neznaje všechny filmy slavného němého herce, měl jsem za to, že Charlie Chaplin hrál jen ve filmech odehrávajících se na pevnině ve slušivém oblečku. Je to docela exotika. Kostýmy, Šalamounovy ostrovy, ženy relativně odhalené... Humoru tam sice mnoho není, ale zase to má příběh. ()

everlong 

všechny recenze uživatele

aneb Chaplin na návštěvě v pravěku, jako vždy se honí za ženskýma a ve svém kožešinovém oblečku prchá před konkurentem. DÁLE HRAJÍ: Gene Marsh (Lowbrow's Favourite Wife) Cecile Arnold (Cave Woman) Vivian Edwards (Cave Woman) Grover Ligon (or Liggon) (Cave Man) Ted Edwards (Cave Man) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jeho pravěká minulost byla filmovým rozloučením Charlieho Chaplina se zběsilým výrobním tempem studia Keystone. Film je oprášenou a v kožešinách obalenou variantou již použitých klaunských prostředků a surových výkřiků. Probuzení ze snu postrádá kvalitnější zpracování a zábava se ve své jednoduchosti musí valit dál. Kromě samotného Charlieho v harémovém ráji Šalamounových ostrovů zaujme také neomezený vládce pravěkého království Low-Brow (Mack Swain), Charlieho objekt zájmu toužení Sum-Babee (Gene Marsh), zdatná královna (May Wallace), opatrný jeskynní šaman Ku-Ku (Fritz Schade), či obuškem něžně probouzející policista (Charlieho bratr Syd Chaplin). Jeho pravěká minulost aneb Chaplin v pravěku tu stále nedokáže překonat pozemskou tíži prostomyslně zemité zábavy klaunského násilí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama