Reklama

Reklama

Mauzoleum

(festivalový název)
  • USA Mausoleum
Trailer

Obsahy(1)

Mladá dívka se na hřbitově za pomoci temných sil, kterými je ovládána, ocitá v kryptě, kde se do její duše dostane ďábelský démon. Když dívka dospěje v nádhernou ženu, tento démon jí začne ovládat. Žena svým nádherným tělem láká muže, které poté smrtící zlo brutálním způsobem zabíjí. Najde se někdo, kdo toto kruté zabíjení zastaví? (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Opúšťajúc pekelné väzenie sa mocný démon dostal z moci tŕňovej koruny. Do večného vlastníctva si vzal prvorodenú ženu z rodu Nomadovcov. Keď mladá žena vstúpi do rodinného mausolea bude navždy spojená s touto pekelnou bytosťou. Preto žiadna Nomádovská žena nesmie vstúpiť do mausolea. Toto tabu poruší Susan. Po smrti svojej matky hľadá útechu v rodinnej hrobke. Tam ju posadne démon. Jeho moc sa v nej plne prejaví až v dospelosti. Pod vplyvom démona začína vraždiť ľudí vo svojom okolí. Nízkorozpočtový béčkový americký horror z osemdesiatých rokov minulého storočia. Nejaké to gore, nejaké tie staré podctivé masky a ku tomu dobové filmové triky. *** ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jako největší slabina mi zde přišlo to, jak debilně - a nezáživně - je to celé odvyprávěno, v podstatě celou dobu mě to příšerně nudilo a bylo mi fuk, jak se to bude dál vyvíjet. Ten stupidní - a prostinký - příběh je navíc tak roztahaný, že na tom prostoru téměř 100 minut o to víc vynikne jeho zoufale nedramatická stavba. Je to asi škoda, protože v některých momentech je to docela zábavné (v podstatě všechny vraždy). má to výborné triky a masky (na to, kolik to celé stálo), a Bobbie Bresee má skvělé tělo, na které se dobře kouká, ale to všechno mi pořád přijde jako strašně málo, aby to vydalo na tu správně pokleslou zábavu, které milosrdně leccos - typu příšerné herecké výkony - odpustíte. Btw. dostal jsem u toho chuť vidět znovu Carpenterovu klasiku Prince of Darkness, která tuhle blbost strčí do kapsy. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

V jádru vlastně ambiciózní pokus o atmosférický horor s nadpřirozenými elementy a speciálními efekty se zjevně inspiroval ve "Vymítači ďábla", ale také ve vrcholných italských hororech přelomu 70. a 80. let. Jenže věrně svým 80s kořenům a nízkorozpočtovému původu sklouzává do skvostně zábavné přehlídky přímočarých gore efektů, gumových masek a vždy vděčných scén nahoty. Svou nedotaženou inscenací a marnými hereckými výkony zůstává vždy krok od kýžené hranice, která dělí hutné horory od nechtěné zábavy a distancovaného, i když stále nadšeného sledování absurdních zvratů. Chvílemi ovšem tvůrci nečekaně překvapí zcela nečekanými a podvratnými momenty, které buďto jsou známkou geniality nebo diletantství, když namísto očekávaného vývoje scén zařadí bizarní vsuvku typu "zahradníkův rok" nebo nechají jednu z postav prostě z filmu odejít. "Mausoleum" představuje vděčný řetězec eruptivně eskalujících sekvencí oplývajících velkolepě přímočarými atrakcemi a veskrze opulentními efekty, které svého času zaručovaly, že si cíloví náctiletí diváci chtěli příslušné pasáže přetáčet a pauzovat na videopřehrávači. Ale možná to celé byl jen product placement na telefonní služby, protože v tomhle bijáku je snad ještě víc sekvencí telefonních rozhovorů než v "Tísňovém volání". ()

giallo odpad!

všechny recenze uživatele

Asi takhle, gumový démon posedne vyumělkovanou kozu, které začnou zeleně svítit oči a ta se rozhodne festovně to vytmavit svému okolí......Děkuji, není zač, odpad třídím za Vás! Ne, vážně zdejší milovníci trashových osmdesátek prominou, ale tenhle film není nic jiného než naprosté dno horrorové žumpy. Je to nablbé, špatně natočené a peníze na triky došly hned na začátku. A já jsem hold tvor zvědavý a neustále si ty prsty musím pálit s takovými braky... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nádherná osmdesátková duchařina, kterou bych řadil provedením spíše do italské produkce. Určité obrazy a scény - hřbitov, bouře, krypta, pavučiny, krysy - jakoby vypadly z gotického horroru. Chvílemi strašidelná hudba (J.Mendoza-Nava) dokáže pěkně navodit atmosféru. Vydařené gore efekty (pukající hruď, z níž se hrnou kosti a vnitřnosti; vypadlé očíčko v zakrvácené dlani...) doplňují masky typické pro tehdejší dobu. Škoda jen scén, kdy se nic moc vážného neděje, a kdy tak napětí výrazně klesá. Byť jsou určité momenty i úsměvné (pařát zdvihající se z mlhou zahalené kobky či vystrašená služebná bezradně pobíhající po domě za doprovodu veselých trylků), celkově se jedná o lepší průměr. 3+1/2* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa spoločnosť BCI Eclipse rozhodla uviesť tento film na DVD nosičoch, zistilo sa, že neexistuje originálny materiál, ktorý by sa dal do digitálnej podoby preniesť. Preto bola ako zdroj použitá poškodená kópia filmu. (beso74)
  • Mauzóleum sa nachádza v areáli cintorína Evergreen Cemetery v Los Angeles. Na tomto cintoríne sa natáčala aj iná hororová klasika, Nočná mora v Elm Street (1984). (beso74)
  • Herečka Bobbie Bresee uviedla, že od svojej kolegyne Mercedes McCambridge (zo seriálu Charlie's Angels) dostala niekoľko tipov ako vyjadriť posadnutosť hlasom. Niet sa čo diviť, Mercedes bola na to viac ako vhodná kandidátka, v roku 1973 zaznel jej démonický hlas vo filme The Exorcist. (beso74)

Reklama

Reklama