Reklama

Reklama

VOD (1)

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená věcička! Film si nehraje na nic co není. Chce pobavit a to se mu v mém případě povedlo dokonale. Dobrý příbech podresluje skvělá muzika. Jackson a Carlyle jsou opravdu dvojka k pohledání, ale šlape jim to dobře. A na Emily Mortimer je radost pohledět. Tak vypněme mozky a hurá do toho!!! ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Dobrá komédia pobavila aj fanúšikovská rivalita Liverpoolu a Manchestru united. Jednoznačne aj pre diváka ktorý nemá v obľube komediálne žánre. Samuel Jackson a jeho hlášky pobavili. Tak ako aj scény s drogami. Vadili možno len slabšie miesta filmu , stále sa jedná ale o kvalitný film ktorý ma bavil a aj potešil. Predsa som fanúšik Liverpoolu a nečakal som že sa to bude odohrávať práve tam. Parádne zakomponované futbalové prostredie Anfieldu v závere. 4* ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu nevie pracovať s nadhľadom a cynikou, ktoré tu trebalo. Scéna, kedy Samuel L. Jackson hádže tancujúcim návštevníkom diskotéky tabletky, film úplne zabila. Postavy sú flákačskí šmejdi a nie sú vôbec cool. A režisér chce, aby sme s nimi sympatizovali. Vtípkov je tu hromada, ale väčšina z nich je slabo vypointovaná. Len ich preniesť z úst herca holt nestačí. Dynamiku film má, ale bez humoru a sympatií k postavám sa stáva iba urýchlovačom toku nudy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pohodová stylová gangsterka, ve který cool Samuel L. Jackson mlátí lidi golfovou holí a výbornej Robert Carlyle hláškuje. Jenom škoda závěru, kde už je to trochu moc překombinovaný na způsob, kdo koho víc podvede. Ale i tak je velmi příjemnej film, u kterého se rozhodně nudit nebudete a rychle vám uteče. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)
  • Felixe DeSouzu (Robert Carlyle) nosí celý film červený dres týmu FC Liverpool s číslem 9 a jménem Fowler. Fotbalový hráč Robbie Fowler patří mezi nejlepší střelce Premier League; za FC Liverpool vstřelil 128 gólů. Za tento tým hrál v letech 1993-2001 a 2006-2007. (Yardak)
  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama