Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

adam9 

všechny recenze uživatele

Jsem vášnivým fanouškem Liverpoolu, takže tento film je pro mě jako dělaný :)) Samuel L. Jackson a Robert Carlyle hrají v perfektní symbióze a k tomu nádherná Emily Mortimer :) :P Scéna Felixe De Souzy v baru Man United mě dostala a patří k těm nejoblíběnějším nejen v tomto filmu, nýbrž celkově. Jasných 5 hvězd! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Formula 51 je nesmírně nadupaný film.A Ronny Yu své filmy umí sakra dobře nadupat.Ovšem zatímco mu to ve Freddy vs. Jason či Fearless sakra vyšlo,zde to s tou nadupaností už zkrátka přehnal.Ronny Yu chtěl do své gangsterky na britský způsob toho narvat tolik,že z toho vznikl strašný guláš,který tím nesmírně ztrácí na síle.Nechci zde vůbec tvrdit,že Formula 51 je špatným filmem,spíš naopak,ovšem do necelých 90 minut narvat tolik děje a hlavně postav nemohlo prostě klapnout.Formula 51 je až tak zběsilá,že naprosto ztratila jakoukoliv kostru,a ikdyž celý tento sled opravdu skvělých scén je více než zábavnou podívanou,ve výsledku je to krapet výbuch do prázdna.Navíc těch tupců na m2 bylo až moc.Film určitě ale pozvedávají herci.Sam L.Jackson je prostě černošská herecká jednička,Carlyle zde naštěstí tolik nepředvádí ten svůj otřepaný psychopatický ksicht,Emily Mortimer je docela kočka a Meat Loaf je prostě k popukání.Formula 51 je moderní gangsterkou,plnou vulgarit,cool postaviček s cool hláškami,narážek a drsných scén,ovšem Ronny Yu tento svůj počin prostě příliš neukočíroval a ikdyž ani na vteřinu Formula 51 nenudí,připomíná spíše extrémně nedopečenou husokachnu. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Namachrované béčko nejspíš inspirované Tarantinem. Měla jsem z toho spíš pocit dobře naplněného klišé, než že by se tvůrci pokoušeli o nějaký vlastní vklad do žánru. Divákovi tak nabízejí rázovité figurky (překrásná nájemná vražedkyně, mlčenlivý mstitel z daleka, samolibý drogový dýler, brutální šéf kartelu ….), všichni kolem sebe sypou hlášky jako vzteklí, několikrát tu někdo někoho zradí a konec nepřekvapí. Samotná Formula 51 ale byla krásně názorný příklad MaCGuffinu. /27. 6. 16./ ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená krimi-komedie (taková dost střelená), která staví především na rozporuplné dvojici ústředních zlodějíčků (Jackson a Carlyle); potěší však i vedlejší postavy - Mortimer, Pertwee a Ifans. Pro mě však hlavní devízou byla lokace Liverpoolu a fanoušci FC Liverpoolu si také najdou své:o)). Ještě za 4 hvězdy. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tady někteří s rovnávají s Ritchiem (chápu, gangsterka z anglie musí být přece inspirovaná Guyem Ritchiem ...nebo ne?!), každopádně tohle je film vtipnej, svižnej a zábavnej i parádně obsazenej. No a kurva z Ritchieho tam nic nevidim. Tak proč? Protože bagr na zastávce. Jste pitomci. Pecka film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Během scény zběsilé jízdě autem z hotelu je v jednou ze záběrů možné vidět na podvozku auta pyrotechniku sršící jiskry. (x_silver)
  • Zpěváka Meat Loafa navrhl do role Lizarda producent Andras Hámori. (Terva)
  • Při fotbalovém zápase na konci filmu, můžeme na hřišti v dresu Liverpoolu spatřit hráče s číslem 5 a 18, v té době nikdo taková čísla dresu neměl. Teprve o rok později převzal číslo pět Milan Baroš. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama