Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době zlaté horečky mají zlatokopové v Kalifornii těžký život provázaný zoufalstvím, levnou whiskey a lehkými ženami. Pro Arvellu Whipple (Glen Close), matku tří dětí, je to však ideální místo pro realizaci jejích snů o novém životě v pohraničí. Bohužel ne pro její dceru, Californii (Jena Malone), pro níž jsou matčiny sny noční můrou. Zlatokopové jsou podle ní hrubí a negramotní barbaři a její matka je příliš zaměstnaná na to, aby si uvědomila, jak je osamocená a nešťastná. Když ji jednoho dne matka pošle do lesa ulovit něco k jídlu, setká se California se zoufalou uštvanou dívkou, která jí ukáže nový smysl života. Odhodlaná postavit se na vlastní nohy, si California změní jméno na Lucy a začne měnit věci kolem sebe. Prožívá velkou životní proměnu, když však bratr Butte (Michael Welch) zemře, její nešťastná matka Arvella upadne do deprese a chce se odstěhovat pryč. Lucy cítí, že se stala součástí místní komunity a rozhodne se zůstat tam, kde její srdce našlo svůj domov... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (5)

ripo 

všechny recenze uživatele

Doktorka Quinnová za mladých čias .... Respektíve : ak sa vám ten seriál nepáčil, toto je to isté zhustené do 90 minút ... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Glenn Close je pre mna urcite postatne lepsia herecka nez cela Jane Seymour aj so svojou  Dochtorkou Kvinonou.  Serial dochtorka Kvinova  priklusal na nase obrazovky spolu so sajrajtami typu Simplemente Maria a Esmeralda - ako jo, vtedy to bolo novum, nieco nove Po okresoch na Severu a tetke zapultovej. Proste Western, Indiani, hory a lesy, Sully ci jaxa ten chlap volal a Jane Seymour. Spominany serial mal aj silny moralno -vychovny efekt, kde velkym pruserom bolo, ze maly Brajen doniesol 5 -ku z matematiky. Tak to tuto nehrozi. herecka Glenn Close /Air Force/ sice nema herecky talent ako moje milovane herecky ako Gloria Swanson alebo Ritka Hayworthova, no urcite ju mam ovela radsej ako Jane Seymour. Uz len z principu su 50. roky 19. storocia vyborny namet na film, drsne zlatokopecke mestecko, hory a lesy takmer vsade, velka laska. Sympatickym sposobom sa riesi to, ze Kalifornia 50. rokov 19. storocia nemusi byt len spinava zablatena diera, ako sa na prvy pohlad zdalo. Nie je vsetko zlato, co sa blysti, ze jo  : 68 % ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nebudem to okecávať. Prečo som pozeral tento film? Dve odpovede: Jena Malone (jo, Gretchen je navždy v mojom srdci) a Meat Loaf (I would do anything for love, but I won't do that...). A: Jeny som sa dočkal a užil som si ju .... a Meat Loafa ani nie (vo filme bol sporadicky a mal na sebe blbé fúzy). Ale všetko mi vynahradil príjemný herecký výkon predstaviteľa kazateľa, krásna výprava a celkom dobrá western hudba. Ballad of Lucy Whipple je príjemný televízny film. Tam aj patrí. Ráno v sobotu o 10:50 nemôže uškodiť a ja preto možno dávam trochu precenené hodnotenie. Ja som sa bavil ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Glenn Closeovú (PRIRODZENÝ TALENT, AIR FORCE ONE) pokladám s Meryl Streepovou, Scarlett Johanssonovou alebo Keirou Knightleyovou za jednu z najväčších herečiek, nech už si pod tým predstavujete čokoľvek. Vlastne ma ani neprekvapilo, že sa jej knižka Karen Cushmanovej o vdove s deťmi, prichádzajúcimi do nevábnej časti Divokého Západu, zapáčila natoľko, že sa ju rozhodla kryť z pozície šéfky výroby a do podporných rolí zlanárila takých dobrých hercov, akými sú/boli Robert Pastorelli (nezabudnuteľný maliar zo sitkomu „Murphy Brownová“, LIKVIDÁTOR) a Bruce McGill (POSLEDNÝ SKAUT, MÔJ BRATRANEC VINNY). Výsledkom je v dobrom "obyčajný" a fajn rodinný western, ktorému len záverečný pokus o nerealisticky civilizovaný súd uberá body k dobru (neverím, že to v tých dobách mohlo prebiehať TAKTO). ()

TO 

všechny recenze uživatele

Pro mě je nejzajímavější, že se celý film soustřeďuje pouze na postavu ztvárněnou Jenou Malone a není to jen další z řady obligátních televizních westernů. Příběh, co dívka prožívá, je tak trochu o všem a zároveň o ničem respektive každou chvíli o něčem jiném, ale o zlatokopech téměř vůbec. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama