Reklama

Reklama

Po 300 letech míru upadl svět Krynnu do temnoty, když zlá bohyně Takhisis a její armáda draků hrozí ovládnout zemi. Může malá skupina hrdinů, včetně čaroděje Raistlina, kněžky Zlatoluny (Lucy Lawless) a elfského bojovníka Tanise (Michael Rosenbaum), zachránit svět dřív než bude vše ztraceno? Natočeno dle The New York Times bestselleru Draci podzimního soumraku, výpravné fantasy o moci, magii a monstrech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Knížka je dost bídná. Ve výsledku taková, jak si neznalý čtenář (mylně) představí fantasy - banda dementů se plácá odnikud nikam, občas nějaké kouzlo, drak, elf, trpaslík a tak. Předloha i film jsou přesně ten případ. Ostuda pro fantasy žánr a je jenom velké štěstí, že se nenatočilo pokračování. 30% ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s tímto fantazy světem nedopadlo zase tak špatně. Díky poměrně dobrému příběhu se dala strávit i výtvarná stránka filmu. Animace se mi nelíbila a snižuje pro mě výrazně kvality filmu, kdyby na ní tvůrci zkusili zapracovat a taky trochu vylepšili ztvárnění postav a bojové scény, mohl to být opravdu velmi dobrý film. Kombinovat kreslenou animaci s animovanou nepovažuji také za šťastné. Do dalšího dílu by to chtělo větší rozpočet. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ze světa Dragonlance jsem přečetl všehovšudy tři knihy, ale ty stačily, abych si udělal představu o zbytku. Stejně jako ony, nenabízí tenhle animák nic nového či podnětného. Jde o klasický low fantasy příběh, plný šablonovitých, černobílých charakterů (s potenciální výjimkou v případě Raistlina Majere), který žánru čest rozhodně nedělá. Aby toho nebylo málo, ošidili tvůrci to druhé nejdůležitější - animaci. Ta je stručně řečeno tragická. Nejde o ztvárnění samotných hrdinů, které je ještě snesitelné, ale o animace akčních a bojových sekvencí, které strčí s přehledem do kapsy každý mizerný manga seriál a především pak nepochopitelné rozhodnutí animovat některé bytosti (především draky) digitálně - a to ještě na úrovni ranných devadesátých let. Příšerné. No, ke kladům se dá přičíst snad jen poměrně podařený dabing, zejména Kiefer Sutherland evidentně dělal co mohl, aby se za účinkování v téhle slátanině nemusel tolik stydět. 20% Následující skupiny, nechť si k hodnocení přidají 20%: věrní fanoušci série, mládež do 12, vysokoškoláci na zkouškovém. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pro mne - fanouška celé DRAGONLANCE série - mi toto přijde jako zmařená šance na plnohodnotný DL snímek. Ale i tak jsem rád, že tento film vznikl. Příběhově je to opravdu kvalitní zpracování knižní předlohy. Některé scény a situace se sem samozřejmě kvůli délce snímku nemohly vlézt, nicméně se tu setkáme téměř ze všemi hrdiny tohoto skvělého příběhu. Bohužel animace je taková jaká je (patrně nízký rozpočet) - jedním slovem velmi zastaralá. Myslím, že by si DRAGONLANCE sága zasloužila opravdu kvalitní filmové zpracování, třeba v moderním stylu alá Pán Prstenů. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mne zklamal, a to hodně. Ta knižní předloha je totiž pětihvězda jak vyšitá a takhle to podělat. Vůbec by mi nevadila ta stará animace, ta je fajn, ale kterej mozek si řekl že tam dáme ty 3D efekty? Vždyť je to děsně hnusný a nehodí se to tam. A pak ten scénář, vážně te nešlo převést líp??? Tahle trilogie si zaslouží dobré zfilmování. I přes moji kritiku se ovšem nejedná o odpad, ta předloha je totiž opravdu dobrá, ale potenciál byl zabit dokonale :( 50% ()

Zajímavosti (1)

  • Série Dragonlance, čili Dračí kopí, vznikla v polovině osmdesátých let jako první podpůrná fantasy sága pro další z her na hrdiny, jako jsou dračí doupě apod. Během let se k původním autorům Margaret Weiss a Tracy Hickmanovi přidávali další a další, až vzniklo bezmála 200 románů a novel, z nichž u nás vyšlo 20 v azurově modrém přebalu. Během dvaceti let vznikl mohutný propletenec příběhů z historie i budoucnosti Krynnu, ať už dobrodružství hlavních hrdinů, či jen nezávislá extempore různých excentrických postaviček. (monolog)

Reklama

Reklama