Chaplin v parku
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1915, 15 min
Charles ChaplinHrají:
Charles Chaplin, Edna Purviance, Lloyd BaconPlakáty
Chaplin tráví den v parku. Povšimne si mladé dívky, která zde sedí na lavičce a snaží se upoutat její pozornost. Jelikož dívka nereaguje, je stále dotěrnější a vlezlejší. Mezitím v jiné části parku zloděj ukradne dámě z vyšší společnosti kabelku. Chaplin na tohoto zloděje narazí ve chvíli, kdy se pokouší okrást prodavače párků. Prodavači ve rvačce pomůže a dostane od něj věnec párečků. Ten si za okamžik omylem vymění se zlodějem a tak se rozbíhá tradiční kolotoč omylů a konfliktů, do kterého se, aby toho nebylo málo, zapojí navíc další nápadník mladé dívky. (Weissik)
Subjektiv
Chápu, že vytvořit na ploše cca 20 minut a beze zvuku film, který dokáže pobavit, případně i něco víc, téměř po 100 letech je nesmírně obtížné. Sám příliš netuším, jak to udělat, vím jen, že návštěva párku s nakopáváním lidí, šťouchání hůlkou a točení párečky tím mým pravým ořechovým není. V pozdější době s delším pásem a komplikovanějším scénářem natáčel Chaplin filmy o poznání zajímavější - Zlaté opojení, Kid či Moderní doba rozhodně mají více co nabídnout.(13.1.2009)
Kulmon
Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=3jX3hPZ5NR4(13.3.2008)
stilgar1
Jedná se sice částečně o "kopancovou záležitost", ale svou humorností plní lépe účel grotesky, než mnoho jiných grotesek té doby. Dobře jsem se bavil...(12.11.2007)
WANDRWALL
Jak upoutává pozornost dívky, která se neprojevuje co je zač. Zda stojí za námahu či nikoli. Spíše to druhé? V němém filmu by ale hned muž vycouval a nebylo by to zajímavé. Takhle divák musí čekat, co bude dál. Jaká tedy je?(28.9.2010)
jojinecko
Charlie je frajer, ale In The Park je typická (pre mňa nudná) groteska typu "každý kope každého do zadku", hoci za tých pár naozaj podarených a vtipných momentov som ochotný dva bodíky "obetovať":))))(11.6.2006)
mortak
Ranná groteska je variací na commedii dell´arte v reálném prostředí. Máme tu záletné pány, koketující i staropanenské ženy a Chaplina jako tuláckého Harlequina, který hledá něco k snědku a taky tu svoji Colombinu.(6.2.2010)
twinpeaks
Přesně jak to píšou v úvodních titulcích, Chaplin v parku je čistě oddechová groteska, bez nějakého vážnějšího pozadí a poselství. Přesto ale místy pobaví. Mě minimálně Chaplin vždycky dostane svým varietním uměním a triky s kloboukem a hůlkou a tady ho taky párkrát předvede. 2,5*(10.3.2010)
Arach.No
2,5*(8.2.2009)
tomtomtoma
Poměrně vtipná groteska o tom, co se může přihodit při návštěvě v parku. Samozřejmě se musí pokusit získat ženu (i přesto, že už má snoubence, jedná se o Ednu Purviance), která mu padne do oka. Ale řádí tu také zloděj(Lloyd Bacon) a dvěma policistům se také něco nelíbí. Pobaví.(24.10.2009)
everlong
strašně ukopaná a poměrně nepřehledná záležitost. Z In the Park se sice neposadíte na zadek, ale neurazí: DÁLE HRAJÍ: Leo White (Elegant Masher) Margie Reiger (His Fancy) Bud Jamison (Edna's Beau) Billy Armstrong (Thief) Ernest Van Pelt (Policeman)(14.7.2009)
Weissik
Ostatní už to tu zmínili. Chaplin v této grotesce předvádí jen málo ze svého pantomimického umění.(18.11.2008)