Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taichi Hiraga Keaton je agent detektiv, který pracuje pro jednu z největších evropských pojišťovacích společností. Na tuto často velmi nebezpečnou práci se jakožto bývalý instruktor SAS a veterán z války o Falklandy velmi hodí. Ve svém nitru to je ale hlavně vášnivý archeolog, který si chce pomocí této práce vydělat na uskutečnění dlouholetého snu - pokračování ve výzkumu nejstarší evropské civilizace, který započal jeho učitel.
Předlohou tomuto seriálu byla stejnojmenná manga od Naokiho Urasawy, který se proslavil hlavně svým pozděším dílem MONSTER. (D.Snake)

(více)

Recenze (2)

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, ve kterém si podle mě spousta lidí může najít to svoje. Vesměs jde především o detektivní příběhy, ale rozsah je opravdu obrovský a nikdy nevíte co přijde v dalším díle (bude to vyšetřování vraždy, boj o přežití s mafií nebo hledání receptu na puding?). Keaton je skvělý protagonista a i když umí skoro všechno (vystudoval archelogii, byl instruktorem SAS, bojoval ve válce,...), čas od času i chybuje, což přidává na věrohodnosti. A i když si charakterově moc podobní nejsou, troch mi připomíná Spika. 9/10 ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Ta postava (a spousta dalších) je výborná. Tak lidská. I její vzpomínky. Přesně jak řekl D.Snake, každý se tu dokáže najít. (A ten styl kresby si nejde splést:). Snad jediná drobnost mě rušila. A to, že ač je pan Keaton bývalým instruktorem SAS, neprokazuje mnoho bojových kvalit. Ne, že by byl bit, ale vím jak snadno se reflexivní pohyby vryjí do paměti a vyskakují v životě a při jeho ohrožení. ()

Reklama

Reklama