Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ať jste japonská školačka, australský pastýř ovcí, ruský kosmonaut nebo ná-čelník afrického kmene, v úvodu se ukáže, že všichni znají SPICE GIRLS. Ale ví někdo z nás, jaké opravdu jsou? Film nabízí šanci poznat skutečnou osobnost děvčat. Film zachycuje rušný týden v životě superhvězd před jejich velkým koncertem, jemuž chybí "koření" neboli "šťáva". Po úspěchu alba na celém světe jsou děvčata pod silným tlakem a pozornost médií je obrovská. Film začíná úspěšným vystoupením skupiny v programu Top of the Pop a následuje non-stop cirkus-fotografování, natáčení videoklipu, interviews, zkoušky, chaos v zákulisí koncertů, a všichni se snaží odhalit, v čem je příčina tak obrovského úspěchu. Děvčata stihnou dát všem svým fanouškům to, co opravdu chtějí - pohled na skutečnou lidskou tvář jejich idolů, jejich upřimná vyznání o mezilidských vztazích, lásce, penězích a o vysoké ceně slávy... (Intersonic)

(více)

Recenze (97)

Adam's odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle absolutně nemá nic společného s filmem. Nelze to ani podřadit pod jakýkoliv myslitelný žánr, protože to neobsahuje vtip, zápletku ani nejde o film hudební. Vlastně je tam něco s bombou, takže asi film o teroristech s hvězdným obsazením vedlejších rolí. Film, který vzniknout musel, protože takovéhle filmy o celebritách je prostě čas od času točit třeba. Koukat na ně ale rozhodně netřeba. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jo, asi jsem si to představoval horší. Ona je to strašná a naprosto zoufale nevtipná kravina tak jako tak, ale tak na ty holky se aspoň hezky dívalo a hudbu to mělo poslouchatelnou, když už nic jiného. Jinak se to ale fakt nepovedlo - sice se to snaží působit jako crazy komedie, ale všechny ty hlášky jsou prostě nijaké a bez nápadu, ačkoli se snaží nápady hýřit... V tom svém seznamu hudebních filmů, který natočila nebo je o nějaké konkrétní skupině, jsem tohle měl úplně na dně, protože žádný fanda Spice Girls nejsem ani náhodou, ale když už jsem to v tom seznamu měl, aspoň jsem to chtěl zkusit. Toho zhlédnutí sice nelituji, ale nepovedlo se to a nepovedlo se to docela dost. Lepší 1* ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

A Hard Day's Night meets Charlie's Angels. Ale bez humoru, zato pekne trápne. Akcia lacná, vtipy ešte lacnejšie a nebál by som sa použiť slovo groteska. Nepatrím k tým, čo Spice Girls (World) vyčítajú všetek ten kalkul (konieckoncov Julien Temple to všetko začal už o dvadsať rokov skôr a pozrite ako to pekne dopadlo). Samotné Spice-ky zas tak trápne neboli (až na Victoriu - tak nesympatická postava sa len tak nevidí a herecky je na tom z dievčat tiež najhoršie, ale vtedy, keď ešte nevyzerala ako múmia, sa na ňu dalo aspoň pozerať) a v rámci svojich schopností (Madonna level) sa sem-tam snažili aj hrať. Horšia je tá celková debilita a naivita scenáristov, a to, že si sami zo seba robia srandu, to je tu povinnosť a nie niečo, čo by bolo potrebné chváliť. Pri týchto údajne zlých filmoch vždy dúfam v nejaký ten zázrak, no zase nič. Nenahnevalo ma to, nostalgia k časom základnoškolským sa u mňa tiež neprejavila, odpad to je a tú jednu hviezdičku dávam skôr zato, že milujem britský prízvuk. A za Emmu Bunton. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Spajsky" jsem zbožňovala a navždy zůstanou nezapomenutelnou součástí mého dětství. Bylo mi kolem 12-ti let, když tato dívčí skupina pobláznila celý svět. Pak se Ginger Spice, Baby Spice, Posh Spice, Sporty Spice a Scary Spice rozhodly, že jejich "koření" se musí sypat i z filmového plátna. Tak vznikl Spice World, kde si holky zahrály samy sebe. Já jím byla v největší míře pobavena a jakkoli je tento film bláznivý, ujetý a infantilní, jsou to prostě Spice Girls. Čekám, jestli ho zase někdy dají v TV, abych se na něj po letech opět mrkla. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Pekný exemplár filmu, ktorý je cielený pre úplne malú ( v tom čase však veľkú ) skupinu. No však aj tá skupina ľudí musí uznať, že je to jednoducho hlúpe a naivné. Myslím si však, že im to ale vôbec nevadí. Nevadí to divákom, ktorí majú radi Spice Girls a nevadí to ani samotnej spomínanej päťke. Ale aby som nehľadal len vady, sebareflexia dievčat bola veľmi podarená. Každá z nich sa od začiatku až po úplný koniec držala charakteru, ktorý im bol pridelený fanúšikmi pri ich začiatku. Scary, Baby, Ginger, Sporty a Posh sa držali striktne svojich rol, aj keď v skutočnosti také byť vôbec nemusia. Musím uznať, že ma zaskočilo koľko relatívne známych hercov som tam zbadal. Každý uzná, že toto je na hrane pojmu film, lebo to je samé o sebe dosť zlé, no ja som neriešil ani tak film, ako skôr interakciu medzi dievčatami. Sledoval som ich spoločnú komunikáciu a dokonca ( keďže som to videl v originálne ) som sledoval aj ich hlas. Piesne boli super, o tom netreba hovoriť. Veľa krát sa mi síce zastavoval rozum, ale bola to zaujímavá paródia. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Richard Briers a Roger Moore natočili svoje scény za jeden deň. (m.a.t.o.)
  • Táto snímka je zaradená medzi 100 najzábavnejších filmov, ktoré kedy získali Zlatú malinu. (m.a.t.o.)
  • Frank Bruno bol pôvodne obsadený do úlohy vodiča zájazdového autobusu, no nakoniec od natáčania odstúpil kvôli osobným nezhodám so Spice Girls. Nahradil ho Meat Loaf. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama