Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak nějak chápu, jak tohle mohlo dosáhnou určité úrovně kultovnosti. A ve mě se mísí pocity toho, že některé momenty, hlášky, vtípky mě velmi pobavily, a jiné šly naprosto mimo mě. Je to taková... blbina, jejíž kořeny ve skečích jsou silně patrné v celém filmu. Člověk to prostě nemůže brát jako regulérní dějovou komedii, protože pak se mu to prostě nemůže líbit. A já jsem tak nějak na půl, ani kult, ani blbost. Prostě... ujde. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal mnohem víc. Už jen proto, že v tom má hlavní roli komik Mike Myers. Čekal jsem něco, co bude nabito spoustou vtipných scén, co věta to hláška. Nějaké ty vtipné grimasy od Myerse a hlavně jsem počítal tak nějak s tím, že se budu smíchy valet pod stolem. Ne,ne a ne!!! Ani jednoho jsem se nedočkal. Dočkal jsem se pouze (ne)komedie o dvou největších tragédech pod sluncem, kteří vysílají ze sklepa (ne)zábavný pořad " Waynův svět " a tento pořad chce koupit TV. No a to je asi tak celé. Mike Myers je znamý komik, ale zde jen kouká a blbě se usmívá. Alespoň jeho kolega Dana Carevey je v pohodě a nějaké ty lehce vtipné scény má. A naštěstí tam byla Tia Carrere, takže se bylo alespoň na co koukat. Vážně hodně slabá komedie!!! ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Wayne´s world, Wayne´s world! Party on, excellent! Komedie o dvou mírně potrhlých kamarádech, kteří začnou vysílat z garáže vlastní verzi hudební kabelovky. S trochou odstupu je to pořád hodně dobrá komedie s několika fakt vtipnými scénami, jako je slintání na kytarami nebo jízda nacpaným autem za zpěvu Bohemian Rapsody (píše se to tak?) a cukání hlavou. ()

khue odpad!

všechny recenze uživatele

Omg co to je? Bud mi naprosto unika hlavni pointa filmu a nebo se nekde stala velka chyba. Uz od prvni minuty se mi zda,jako kdyby dva hlavni herci utekli z mentalniho ustavu. A komedie? Nechapu, kdo se tomu muze smat. Ja jsem se za cely film asi 3krat pousmal. Ano....tak strasne se mi to zdalo. SHIT ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od "kultovní" komedie jsem teda čekal víc. Jsou tam některý fakt vtipný okamžiky (třeba scéna s Terminátorem) a je z toho cejtit taková ta pohodová atmosféra rannejch devadesátek, ale celkově jsem se moc nezasmál. Zároveň to neni vyloženě nějak trapný nebo úplně nudný, ale nechápu, že zrovna tenhle film získal nějakej kultovní status. Pro mě je to čistej průměr. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Chlápek v obchodě s hudebními nástroji, který obsluhuje Wayna je Dana Strum, basista z metalových Slaughter. Důvod proč ho zastaví ve hraní "Stairway to Heaven" je ten, že v 70. letech šlo o nejohranější skladbu zákazníků, kteří si přišli zkusit kytaru. V obchodě je i viditelný nápis "No Stairway to Heaven". (don corleone)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama