Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

decouble 

všechny recenze uživatele

Eric Idle z Monthy Python dělí komiky na dvě základní skupiny. První je "červený nos", to jsou ti, co dělají více fyzický humor, více grimas, pádů a prdů, cokoliv, aby si získali lásku. Druhá je "bílý obličej", to jsou ti jízlivější, co se víc mračí anebo mají chladný výraz a sarkasticky/ironicky komentují dění. Problém Waynova světa (a obecně celé Saturday Night Live posledních třiceti let - kde většinou někdo imituje někoho slavného) je, že obě hlavní postavy jsou piškvořící se hňupové - tedy komici z kategorie "červený nos". Namísto, aby byl jeden z nich ten uštěpačný "bílý obličej", a tak se kontrastně doplňovali, jsou to oba hňupové. Dana Carvey jako sidekick Garth je dokonce vyloženě nesnesitelná parodie na nesmělost. Dobrých vtipů by se dalo spočítat na prstech jedné ruky, protože upřímně, existuje celá řada komiků z kategorie "červený nos", kteří jsou lepší, než Myers a Carvey. Dívat se tak na dva průměrné šašky, jak se 90 minut snaží být legrační, je smutné a ne moc zábavné. Film nezachrání ani celá řada slavných cameo či větších vedlejších rolí a slušný soundtrack. _____Mimochodem, kdo chce vidět Erica Idla, jak stručně popíše svoje dělení komiků na "red nose" a "white face", tak zde je odkaz na to interview u Conana O'Briena, které je mimochodem stokrát vtipnější než celý Waynův svět. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Americká kultovka pro náctileté. Škoda, že mě to ve své době minulo. Nejzajímavější na snímku je snaha, být v mnoha momentech "meta", což vede jednoznačně k těm nejzábavnějším situacím (product placement, závěr) a obecně to v teenagerovské komedii působí osvěžujícím dojmem, což je celkem potřeba, protože hlavní postavy jsou krajně nesympatické karikaturky. Fajnové 3* ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Televizní taškařice pro generaci X, která není za a) pořádně sedmdesátkově hard b) osmdesátkově gay c) devádesátkově funny. Mike Meyers dokazuje, jako už mnohokrát jinde, že veškerým jeho talentem je několik porkoucených obličejů a hlas. Tohle není regulérní MTV, ale její kansaská pobočka s reality show lookem a odporně se pitvořícím třicátníkem. No Stairway to heaven! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Humor Mika Myerse buď máte rádi, nebo ne, a já se hlásím k té první skupině a Waynův svět jsem si užil. Ona to není vůbec tak hloupá a jednoduchá podívaná, jak se může zdát. Je to dost mazaný film, který si dělá legraci sám ze sebe, z ostatních i z celého filmového průmyslu, velmi rád používá nejrůznější klišé a staví je na hlavu nebo je nechává tak, jak jsou, protože jsou dost k smíchu sama o sobě... No a k tomu ti dva dokonalí mimoni v hlavních rolích a samozřejmě také Alice Cooper, který ví všechno o Milwaukee. Zábava, zábava, zábava. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Bohemian Rhapsody - Queen [5:57] 2. Hot And Bothered - Cinderella [4:16] 3. Rock Candy - Bullet Boys [5:04] 4. Dream Weaver - Gary Wright [4:25] 5. Sikamikanico - Red Hot Chili Peppers [3:25] 6. Time Machine - Black Sabbath [4:19] 7. Wayne's World Theme - Mike Myers/Dana Carvey [5:14] 8. Ballroom Blitz - Tia Carrere [3:30] 9. Foxy Lady - Jimi Hendrix [3:19] 10. Feed My Frankenstein - Alice Cooper [4:46] 11. Ride With Yourself - Rhino Bucket [3:15] 12. Loving Your Lovin' - Eric Clapton [3:54] 13. Why You Wanna Break My Heart - Tia Carrere [3:33. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama