Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený filmek, ve kterém Macaulay Culkin ukázal, že dospívá a že nemusel být jen herec jedné role. Tohle ho mohlo dostat v kariéře hodně daleko, jelikož ukázal kvality ve vážnější roli, v tomto případě hajzlíka, který je zlo ve své podstatě....jak Culkinova kariéra dopadla víme bohužel všichni. Film nás seznamuje s milým Woodem, který se musí postavit zlu v podání Culkina. Atmosféra graduje, okolí je vystavováno většímu a většímu zlu, až nakonec dojde na souboj dobra a zla.... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento film jsem už viděl víckrát a pamatuji, že při prvním shlédnutí jsem byl z něho hodně šokovaný a nejen tím, že jsem viděl Kevina ze Sám doma v nezvyklé roli. Obsazení je slušné a neoslabuje silný příběh, který je aktuální stále, tak si své diváky určitě najde. Čtyři hvězdy si snad zaslouží, i když píšu komentář jen ze vzpomínek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Pupidyk 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je velká škoda jak Culkin skončil. Ač se to nezdá, mladšího talentovanějšího herce jsem neviděl. Osmenta s Woodem hravě shrábne do kapsy, bohužel však jeho cesta filmem tímto snímkem končí. Myslím, že je to takový George Best na poli kinematografie... A já jsem od přírody rejpal, takže musím říct, že je asi lepší odejít na vrcholu kariéry :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Elijah a Macaulay sa ukázali ako slušná voľba a v niektorých momentoch im nestíhali ani dospelí herci. Scenár občas trošku zamrazil, ale to zvykne každý slušnejší thriller, takže k horroru mal film tak blízko ako 'Psycho' ku komédii. Predvídateľnosť sa dala čakať, občas trochu klišonudné, ale inak celkom slušné. Ešte by som vytkol hrozné nasvietenie v tmavých scénach, kde som len ťažko rozoznal o čo ide. 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kevin vyrostl nechal se přejmenovat na Henryho a stal se z něj pěknej parchant. Škoda, že tenhle film ve své době propadnul. Lepší hereckej výkon Culkin jinde nepodal a Wood mu zdatně sekunduje. Zkouknul jsem zase tenhle filmek po nějaký době a pořád se mi líbí. Rutinní režisér nevýrazného Otčíma Joseph Ruben se tady vytáhnul a natočil opravdu povedenej thriller. Ničím extra výjimečnej, ale za ty aspekty co jsem zmínil a za místy fakt mrazivou atmosféru si ode mě nakonec ty nejslabší 4* vyslouží.70% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Původně měl film natáčet režisér Michael Lehmann, ale byl odvolán kvůli neshodám s otcem Macaulay Culkina. (Dartdevil)
  • Film byl původně zakázán pro promítání v britských kinech, protože i navzdory tomu, že se na scénáři pracovalo od 80. let, ve stejném roce, jako byl film dokončen, dva britští chlapci Robert Thompson a Jon Venables unesli a zabili dvouleté dítě jménem James Bulger. Venables byl evidentně silně inspirovaný filmem Dětská hra 3 (1991), zločin nesl stejné poznávací prvky jako ve filmu. Morální panika ze vztahu mezi násilnými filmy a násilím z dětství vedla distributory k cenzuře Dobrého synka. (Nick321)
  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama