Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě 2: Řeka smrti

  • Japonsko Kozure Ôkami: Sanzu no kawa no ubaguruma (více)

Obsahy(1)

Vlk samotář a mládě. Legendární série podle komiksu Kazua Koikeho, autora předlohy filmu Lady Snowblood. (oficiální text distributora)

Recenze (48)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na týchto filmoch je najfascinujúcejšie, ako napriek úplnej kultúrnej odlišnosti dokážu osloviť našinca hodnotami, na ktorých si tak zakladajú. "Exploitation road movie" séria filmov Vlk samotář a mládě nie je scenáristicky tak prepracovaná ako áčkové opusy typu Lady Snowblood. Dokonca i technicky je o krok pozadu, viz. horší obraz a častá absencia zvuku. Film však ohromí atmosférou a precítenosťou jednotlivých scénok rovnako ako "Lady", ak nie ešte viac. Niektoré scény sú trochu zdĺhavé, no iné vyrazia dych. Najradšej mám tie, kedy sa v druhom dieli Řeka smrti mláďa stará o raneného otca a tiež scénu "Ve třech se zahřejeme lépe než ve dvou". Jednoducho natočená a zostrihaná epizódka, no je jednou z najkrajších čo som videl za posledné roky vo filme. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dejovo priamočiarejšie a menej atmosférické než prvý diel, ale zato akčnejšie a brutálnejšie. Najlepšia scéna však nie je z tých, v ktorých lietajú ruky, nohy, hlavy, uši, nosy, prsty a vôbec všetko, čo sa dá katanou odťať z ľudského tela, ale tá, ako Daigoro nosí ranenému, v horúčke blúzniacemu ockovi vodu. Čarovné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mnohem vymakanější a zábavnější, než jednička. Akce je plno a je nápaditá a brutální. Líbilo se mi že i malý Daigoró už se zapojuje do bojů. Je stále hrozně roztomilej, ale ve svém bojovém kočárku dokáže z nepřátel udělat krvavou paseku. Japonsko je tu stále stejně drsné. Neexistuje tu dobro a zlo. Jasně, Stínoví Jagjů jsou proradné kurvy, ale Ogami Ittó rozhodně není žádný velký klaďas. On sám ve filmu praví, že on a jeho syn už nejsou lidské bytosti. Například to smrtící bratrské trio mi bylo docela sympatické, jen měli smůlu, že byli najati zrovna proti Vlku samotáři. Panuje tu zabij, nebo budeš zabit. Pro mě jsou Vlk samotář a mládě jedny z nejlepších postav kinematografie vůbec. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Druhý díl "Vlka samotáře" je stejně kvalitní a excelentní, jako díl první. Takže pro něj platí stejný komentář, jaký jsem napsal k prvnímu dílu. Ogami to znovu řeže hlava nehlava a hravě si poradí i s třemi elitními zabijáky, z nichž tomu nejlepšímu zasadí mečem jeden z nejkvalitnějších seků ve své bojové kariéře. Složivší se protivník padne na zem a Ogamiho výpad stačí ještě řádně ocenit ... Pak z něj vystříkne tak 20 litrů krve na okolní písek pouště, kde se konfrontace odehrává a film končí ... Šílené a geniální zároveň. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Putování otce a syna v druhém dílu Vlk samotář a mládě je daleko přímočařejší než v prvé části. Z Ogami Ittóa se naplno stává stroj na zabíjení, jenž ale nezapomíná na základní morální a etické hodnoty. Jeho synek (nemám jiné označení než kouzelný) Daigoró otci v soubojích zdatně pomáhá - jejich zvláštní "kočárek" skrývá nejedno tajemství. Ač nejsem ani zdaleka vyznavač komiksové tématiky, do Kozure Ôkami bych se s chutí pustil. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

O dost slabší, než-li první díl, příběh je totiž snůška podivunehodných pitomin, ve kterých se utápí i jinak jistě zajímavé postavy, jakými je například trio tajemně se tvářících samurajů, z nichž každý používá méně často viděné zbraně místo katan a to ve filmech vždycky rád vidím. Jenže co je to do háje platné, když jsou tam třebas jakési bojovnice, které bojují se samotářským vlkem pomocí... Bojové zeleniny! Vrhací vražený tuřín, poslední hit v oblasti nájemného zabíjeni, jak jinak! Sice chápu, že tahle série míří spíš směrem Exploitatací (víc krve a usekaných údů, víc krve a usekaných údů!!), než-li cestou klasických samurajských dramat, ale čeho je moc... Hlavně z počátku totiž působí akce až moc béčkově a trapně (ehm, to opravdu nikoho nenapadlo uhnout tomu kočárku, co mu z koleček trčeli čepele?) a vlastně jen díky dobře vygradovanému závěru, kde je již akce skvělá a atmosféra výborná si druhé dobrodružství Osamělého vlka zaslouží alespoň průměr. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Durhý díl je tolik akční, až se skoro divím, že se sem vešel nějaký děj. Na filmu mě nadchly souboje, příběh, ale hlavně skvělé postavy. Tři zabijáci jsou geniální, ninjové a zabijácké ženy jakbysmet. Oslava komiksu, japosnkého zejména. Musím pochválit i kakofonickou hudbu, která krvavé lázně dobře podbarvuje. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Dvojka Lone Wolf mě bavilo o něco méně, než jedničkový úvod. Byly tam zajímavé i dojemné momenty, ale mně chyběla asi dějová výživnost prvního dílu. 70 % ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Druhý film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Ogami Itto bojuje o svůj život se skupinou ženských ninjů a musí zlikvidovat zrádce, který chce prodat klanové tajemství Šógunátu. Od prvního snímku přibylo akce a dozvíme se další tajemství kočárku. Fínální souboj se třemi bratry ("Gods of Death") stojí za to. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

A zase parada, s vice souboji a jeste vice vysperkovanym strihem a kamerou, chvilemi az experimentalniho razu. Dilo ktere nezapre svuj komiksovy predobraz, treba prave v bojovych sekvencich. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ruce, nohy, hlavy -- všechno Ogami s bravurní jistotou zkrátí či rovnou odejme a je jedno jestli jste skupinka potrhlých ženských, hrajících si na ninje či ninjové sami, vždyť i posly samotné smrti Ogami pošle expres za svou paní. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Krom ústřední dvojice a scény ošetřování jsem moc pozitiv nenašel. Sice jsem už viděl daleko větší psychárny, jenže to není důvod přidávat hvězdy a rozplývat se. Je pravda, že jsem se bavil, ale spíše tím, co ještě dokáží japonci vymyslet a kočárek byl opravdu silně dech i mozekberoucí. Dvě scény musím vypíchnout. 1) Útěk z lodi. Vlk samotář je opravdu borec roku. 2) Ředkve. To se musí vidět. Pokud se chcete seznámit s japonskou kinematografií a toto byl váš začátek, nedivil bych se, kdyby to byl i konec. Osobně doporučuji raději úplně původní Godzillu. Přesto rád trilogii dokoukám, protože mě baví pozorovat, kam japonci sáhnou tentokrát a jestli bude drsný vlk zase jen jezdit s kočárkem a zle koukat navíc je tu pár skvělých nápadů (Past v písku, pantofel do studně) a občas člověk takovou psychárnu vidí rád. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rieka smrti je podtitul druhého pokračovania príbehov Osamelého vlka a mláďa. Vyznačuje sa rýchlejším tempom a je priamočiarejší ( nezabúda sa ani na priehrštie poutínaných končatín ). Začína sa prejavovať súdržnosť otca so synkom, kde scéna o raneného otca nemá chyby. O atraktivitu sa postarajú ženské ninji a trojica zabijackých bratov... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl. Množství krve, dlouhých záběrů, dojetí, napětíPomalejší tempo vyprávění snad někomu může vadit, ale jak vyprávět příběh „dvou“ bojovníků, z nichž jeden místo mluvení bojuje, a druhý řekl sotva pár prvních slov?! Ženské ninji jsou tiché-krásné-smrtící. Trio bratrů je brutální, slova, která těsně před smrtí jednomu z nich přijdou na rty nečekaně poetická: „Můj krk zní jako šepot větru“ Jeden z nejlepších samurajských filmů! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Chvíľami síce samoúčelné bojové momenty sú zároveň nesmierne príťažlivé. Príbeh sa síce nikam neposunul, no nenudil som sa ani na chvíľu. Chlapec vo vozíku ledva rozpráva, no už stihol čo-to pochytiť z bojových umení... aspoň je ale pre dotieravých vrahúňov často nepríjemným prekvapením a divák sa má na čom zabávať. Takže? ...pohoda! ()

stub 

všechny recenze uživatele

Ve druhém dílu ještě přibývá akce, obrazy evokují komiksový styl asi nejvíce ze všech epizod, dobře zvolená jsou prostředí (loď, poušť...). Akční scény jsou typicky brutálně poetické, stylizace je maximální, zábava rovněž. Ke slovu se zde také dostává Daigorův kočárek, jako pak ve všech následujících epizodách..:) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Či už čelíme horde krások, ktorým nerobí problém odseknúť mužovi uško, noštek, prstíky, ručičky, nožičky a potom ho ešte pár krát bodnúť do hrude a do chrbta, alebo trojici bratov s veľmi štýlovými vražednými pomôckami, či už kráčame púšťou, topíme sa vo vode, zohrievame sa telo o telo so svojou úhlavnou nepriateľkou, necháme sa od malého syna ošetriť alebo unikáme z horiacej lode, plejáda nápadov emočných scén, rezaníc a už určitej ikonickosti, ktorá z toho filmu neodíde za celú dobu trvania je natoľko silná, až sa z toho jednému človeku môže zatočiť hlava.  Lone Wolf and Cub sú v tomto diely viacej lineárny, viac krvavý, ale vzťahovo silnejšie ukotvený.  A hlavne sú od začiatku do konca zábavný. Tá kultovosť sa tomu nedá uprieť. Aj napriek chybám je to v rámci rozprávačských postupov strašne hravé. Teším sa na ďalší diel. ()

Reklama

Reklama