Reklama

Reklama

Zrcadlivá kůže

(festivalový název)
  • Velká Británie The Reflecting Skin
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa Cameron Dove (Viggo Mortensen) vráti z Pacifiku, kde v službách armády testoval nukleárne zbrane, do rodného zapadákova v Idahu, nájde svoju zúfalú matku v bezútešnom stave. Žena sa pomiatla po tom, ako si jej muž Luke (Duncan Fraser) pod tlakom temnej minulosti vzal život. Zamiluje sa do tajomnej susedky Dolphin Blue (Lindsay Duncan). Problémom je, že jeho takmer deväťročný brat Seth si myslí, že Dolphin je dvestoročná upírka, ktorá je pre Camerona nebezpečná, a tak sa všetkými spôsobmi snaží ich vzťahu zabrániť. Seth je dokonca presvedčený, že Dolphin zajala Ebena, jedného z jeho priateľov, ktorý je už dlhšiu dobu nezvestný. Sethova bujná fantázia a svet, na ktorý sa skrz ňu díva, je tak v ostrej konfrontácii so skutočným správaním sa dospelých v reálnom živote. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

misterz 

všechny recenze uživatele

Z detského pohľadu a detskej stránky ide o podobný snímok ako je napr. Krajina prílivu (2005), len nejde o tak sugestívnu a expresívnu formu. V oboch prípadoch sú hlavnými hrdinami deti, ktorých gniavi sociálna beznádej a neutešená životná situácia s len mizivými vyhliadkami na zlepšenie. Obrovské pozitívum je, že sa tu veľmi dobre zapracovalo aj na psychológii vedľajších postáv, čo narozdiel od Krajiny prílivu v kontexte pochopenia hlavnej pointy a celého príbehu situáciu značne uľahčuje a v mojom prípade aj spríjemňuje, v niečom podobnom si rád bahním. Zároveň je tu treba aj veľká dávka empatie, všetky na prvý pohľad šialenstvá a uletené charaktery jednotlivých postáv dostanú tak úplne iný rozmer. Určite nejde o žiadnu oddychovku. 80/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Anjeli a démoni, živí a mŕtvi, ľudia a upíri, deti a dospelí. Temná sociálna rozprávka (zvláštne vykreslené postavy z detského pohľadu) a mapa bolestivého rozkladu doby. Surreálno všedných dní. Nemám výhrad. Viac možno inokedy, film si opakovanú pozornosť zaslúži. 100% P.S.: Že to nie je horor? Ale prosím vás. V tom filme predsa vybuchujú žaby v gejzíre krvi, vraždia sa deti, podpaľujú sa muži, po cestách sa prechádzajú podivné hrkútajúce dvojičky a všade naokolo sa nebadateľne plíži temnota. Brrr. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Prosil bych odstranit žánr horor a i s thrillerem by se dalo dosti polemizovat. Poetické, symbolické až surrealistické, prodchnuté magickým realismem. Střet dětského světa se světem dospělých...drsný střet. Příběh začíná jako syrovější podoba filmu Páni kluci a končí zhroucením vysněného světa... Malý Seth je natolik lapen do svých nočních můr, že nedokáže zabránit neštěstím, která se začnou vršit na sebe jedno na druhé. Film má blízko k poezii - nechává na divákovi, jak bude vše vnímat. Je Seth zlý a krutý? Je hloupý? Myslím, že je jen zmatený. Nerozumí dostatečně tomu, co se okolo něj děje. Když konečně zjistí, jak se věci mají, je pozdě. Přijíždí v temném voze skupina pedofilů, aby si vyhlédla oběť? Toť otázka. Možná ano (jisté gesto na benzině směrem k Sethovi by mohlo naznačovat), ale spíše ne. Vidím v nich jen někoho, kdo se baví zabíjením. Ostatně to napoví i závěrečná oběť. Postavy filmu se mohou zdát zvrácené, nesympatické, zlé. Ale ony jsou především ZOUFALÉ. Výpověď o našem světě, který se rozpadá tak, jako voják po ozáření, jako farma s benzinou, jako nefungující rodina. Skvostná kamera (nekonečné lány zlatého obilí, modrá obloha a kdesi v tom všem ukrytá temnota), místy až mystická hudba (Nick Bicât) a velmi dobré herecké výkony. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZAVRAŽDĚNI ANDĚLÉ NEJDOU DO NEBE. JEJICH KŘÍDLA JSOU VYTRHNUTÝ A JSOU HOZENI ZPÁTKY NA ZEM…“ /// Impresionisticky vizuální art a zdánlivě normální příběh, ze kterýho čpí dramatický drama, postavený na klukovský představivosti, raubířství a nerozumu. Artovej povyk je namístě, takže já zas tolik nevýskám. Nikdy totiž nepoberu všechno, co mi (asi) chtěl autor říct. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád mrknu na americkej venkov padesátejch let. 2.) Chcu ukázat děckám, že život je plnej šílenství. 3.) Thx za titule ,,mrazm“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ať se snažím sebevíc, nejde mi to. Nemůžu ho dostat z hlavy. Je tam, pevně zabudován, jako by snad už pár let a přitom teprve od včera. Dech beroucí vizuál, příběh plný utrpení. Zároveň čistý a nevinný, jako pohled malého hrdiny. Hozen po hlavě do života dospělých, kteří se jen starají o sebe a na to ostatní kašlou. Smutné, kruté, vynikající. Na víc nemám slov. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama