Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se při jedné ze Spencerových misí přeruší za podivných okolností na dvě minuty kontakt se základnou, ani jeden z nich netuší, že těch 120 sekund strachu zcela změní jejich pohled na svět, jejich budoucnost a i samotné životy. Johnny Depp a Charlize Theron vystupují jako odvážný kosmonaut NASA Spencer Armacost a jeho nádherná žena Jillian, která je učitelkou – zdánlivě perfektní pár. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Han22 

všechny recenze uživatele

3x jsem u toho usnul, než jsem dokoukal tuhle ultranudnou variaci na téma "je můj manžel mimozemšťan nebo jsem se úplně zbláznila?" Hvězdička za Theronovou a pěknou kameru a hudbu, jinak takhle nudný sci-fi drama bez jakéhokoliv napětí, konfliktu nebo aspoň zárodku čehokoliv dramatického jsem dlouho neviděl. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spencer Armacost (Johnny Depp) a jeho kolega Alex Streck (Nick Cassavetes) jsou téměř obyčejní lidé - až na jejich zaměstnání astronautů. Při jedné běžné misi se ale na kosmické lodi stane nehoda, a základna s němi ztratí na dvě minuty spojení. Když se vše obnoví a kosmonauté se vrátí na Zemi, všechno vypadá docela v pořádku. Až na to, že Alex Streck brzy umírá na "přetížení organismu". Ale Spencer je v pořádku, a navíc brzy zjistí, že s manželkou Jillian (Charlize Theron) čekají dvojčátka. Ale ta má podezření, že po nehodě je se Spencerem něco divného - a v tom ji utvrdí i bývalý zaměstnance NASA, Sherman Reese (Joe Morton). Kdo je vlastně Spencer jehož děti čeká? ... Když jsem si přečetl text distributora, nemohl jsem se filmu dočkat. Tajemná zápletka s nádechem sci-fi, co bych si mohl víc přát. Ale moje očekávání zůstala nenaplněna. Celý film jde jen po povrchu příběhu, tam kde se mohlo jít hloubš, jsou jen náznaky. Takže nakonec od filmu odejdete s pocitem, že vlastně nevíte, o co tam šlo. Herecké obsazení je až nečekaně dobré (musím se ale přiznat, že jsem furt přemýšlel, odkud znám toho herce co hrál Spencera - a až při závěrečných titulcích jsem si uvědomil, že je to Johnny Depp - už mi ti Piráti z Karibiku lezou na mozek :-D ). Krátkovlasá Charlize Theron a "vyšinutý" Joe Morton vše jen umocňují. Ale z šedi průměru film nevytáhnou, škoda ... ()

Reklama

DaliGala 

všechny recenze uživatele

Miluju tadyty sci-fi, které nejsou sci-fi. Žádní obludní mimozemšťané, nereálná plavidla, roboti. Ne. Odehrává se to v nás, jen v naší hlavě. Dobrý nápad, dost jsem se bála pointy, ale myslím, že trošku překvapivý a otevřený konec, je k tomuto příběhu zároveň i nejlepším koncem (nechci tvrdit ale, že by byl nějak geniální). Napětí, bafání, smrt, tajemno- na mě to prostě funguje. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Astronautova žena má jediné štěstí - při jejím sledování jsem dostal chuť na něco pořádně vyhaluzenýho, a tak po nudnější první půlce, tedy s tím jak nám zblbne Joe Morton, se konečně začnou dít pořádný věci. Johnny Depp zas jednou ukázal, že i když umí zahrát snad jakoukoliv postavu, to slovo "zahrát" si vykládá tak nějak po svém až se může nakonec zdát, že hraje furt jen to samý. To Charlize Theron byla v tu dobu stále ještě více v těle modelky než herečky, i tehdy se už ale začal projevovat ten nesporný talent. Nakonec jsem teda s výsledkem nemohl být nespokojen. Po očekávání béčkové romance v atraktivním prostředí jsem dostal úžasně debilní sci-fi romanci s nesmyslným přesahem, která mě místy i nechtěně rozesmála, aby mě nakonec tím závěrem totálně dorazila. Naprostá spokojenost, občas je takováhle píčovina úžasným zpestřením dne. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Tento film som pred rokmi videl a vtedy na mňa dosť zapôsobil, dlho som ho však nevedel nájsť, keďže som si nepamätal názov. Aj na druhé pozretie sa mi to veľmi páčilo, koniec priam mrazivý. Miestne nižšie hodnotenie má asi príčiny v pomalom deji a miestami zvláštnej, snovej atmosfére, mne to však vôbec neprekážalo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu v Katalánsku v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Herečka Clea DuVall (Nan) počas natáčania zakrývala svoje hnedé oči modrými kontaktnými šošovkami. (Msscastillo)

Reklama

Reklama