Reklama

Reklama

Bratranec

(festivalový název)
  • Austrálie Cousin
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Austrálie, 1998, 4 min

Režie:

Adam Elliot

Hrají:

William McInnes

Obsahy(1)

Bratranec je prostředním dílem Elliotovy trilogie a vizuálně i zvolenými výrazovými prostředky navazuje na díl první. Tentokrát se ale autor zaměřil na bratrance, který je o něco málo starší než on sám. Elliot opět vystihl detaily a situace, které jsou pro bratrance typické, a vytvořil tak poutavé, lehce smutné vyprávění. (Anifilm)

(více)

Recenze (11)

swamp 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trilogie Adama Benjamina Elliota. Opět hořkosladké povídání, tentokráte o bratranci hlavní postavy - zajímalo by mě, nakolik jsou postavy či některé události autobiografické - jméno Adam se zde totiž vyskytuje několikrát.. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* černobílý krátký film, který je součástí animované trilogie Strýc - Bratranec - Bratr. Jde o nostalgické vzpomínání vždy na jednoho z členů rodiny. Jedná se o počátky tvorby Adama Elliota a jeho postavičky ještě vypadají skrovně. Později z těchto dílů přebíral různé kousky do slavného Harvieho Krumpeta. Bratrance jsem zkouknul tady a kdo nezvládá angličtinu může si vypomoct titulky z těchto stránek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

Čo ma hlavne zaujalo na tomto filmíku, bol rozprávač. Veľmi dobre sa jeho monológ počúval a obraz akurát zhmotnil jeho slová, čo ale nijako neovplyvnilo kvalitu. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Téměř stejný princip vyprávění jako v Uncle, s minimem výrazových a obrazových prostředků dokázal Elliot vytvořit velmi slušný film. *** Ve zkratce: Nákupní vozíky a spol. ()

Reklama

Reklama