Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I HOPE THERE'S A GOOD MOVIE ON THIS FLIGHT." ------------ Paradox. Čistokrvná poctivá 90-ková akčná nálož s chuťou trileru a so všetkými prvkami a rukopisom, ktorý robí všetky 90-kové akčné filmy 90-kovými. Paradox spočíva v tom, že tu nevadia. Majster strihu Stuart Baird sa mimo strižne posadil aj na režisérsku stoličku a debut to je veru vydarený. Dokázal vybudovať konštantné napätie bez potreby neustálej akcie. A že majstruje strihu bolo znať – jemné, ladné, presné strihy a prechody. Kamera viac než solídna, vie ako a čo snímať a snáď ani jediný záber nebol mimo. K tomu prislúcha aj desiatka tzv. "establishing shots" (vážne by ma zaujímalo, či má tento termín slovenský ekvivalent, no ako poznám slovenčinu, isto nie), ktoré dopĺňajú perfektnú prácu kamery. Goldsmithova hudba neprekvapí a zaváňa štandardom žánru daného obdobia. Prekvapí ale Kurt Russell, Seagal a ešte viac Leguizamo. Štyri hviezdy sa "takýmto" filmom nedávajú, tu to však inak nešlo. Genialita. (27.2.2021) (17.5.2023) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle mého patří tento kousek k jedněm z nejlepších US thrillerů. Atmosféra napjatá jak trenky by se dala krájet (morseovka zadními světly) a statečná a charizmatická Halle Berry dává celému snímku něco, co chybí ostatním podobným kouskům. Taky je bájo, že Steve kaput velice brzy! 70% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Meleme melem, všechno semelem, snad se z toho nepos... Ne ne ne. Kupodivu to drží pěkně pohromadě a akční klišátka fungují přesně tak, jak fungovat mají. Steven Seagal dostal konečně roli na tělo, ještě než stačí zlomit svou první zločineckou ruku (a tím našlápnout k tradiční akční demenci svého posledního období), je smeten z nebe a partie se ujímají jiní hráči. Na první pohled ňoumovatý (ale jinak samozřejmě hrdinný) agent ve standardním podání Kurta Rusella, sexy letuška Halle Berry (dobrou herečku v sobě nezapře), Hercule Poirot s oholeným knírem, nebelgickým přízvukem a tendencí používat spoušť místo šedých buněk mozkových. To, že Stuart Baird lepí vedle sebe výstřižky z cizích filmů, je vpodstatě fuk, protože ta jeho koláž drží slušně pohromadě a vede diváka k sice tušenému, ale přesto zábavnému finále, při kterém si Kurt Rusell dobude čest i srdce krásné letušky. A tak to má být. Aspoň v pátek kolem jedné v noci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Povedený žert - film se Seagalem, který ale po první třetině odletí do jiný dimenze a zbytek už bude muset zvládnout jen Russell, Leguizamo, Berry a spol. A to se snad každý divák (včetně mne) tolik těšil na to, jak bude Steven všem těm hnusným arabským držkám postupně lámat ruce, nohy i krky. Nevím co tímhle fíglem režie zamýšlela, ale vyjeb... chci říct vyběhli s diváctvem parádně. Ale i tak je to celkem slušnej thriller o únosu letadla, jen stopáž mohla/měla být tak o půl hoďky kratší, Berry by nemusela tolik přehrávat a místo Sucheta mohli tvůrci obsadit někoho, kdo by byl v roli fanatickýho islámskýho teroristy přesvědčivější - víc zemitý, víc brutální, míň kultivovaný. Tedy Suchet je skvělej a zahrál to dobře, ale když já ho pořád vidím jako toho uhlazenýho belgickýho Poirota. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Aneb podraz století! Seagal zašermuje nožem, podřízne tři krky, rozstřílí pár týpků, zavře poklop avioniky a zahraje si na Supermana. Film má hvězdné obsazení a v určitých momentech je neuvěřitelně napínavý (přestup tunelem, zneškodňování bomby, odpalovač). O to víc mrzí, když v závěru vlétne do klišovitého prostoru, protože přesedlat z dvoumístné trosky do 747ky a ještě s ní šaškovat jako s youstickem u videoher, je jako přestoupit z trabanta do kloubového autobusu a snažit se s ním prokličkovat dopravní hřiště. Seagal tu má jeden nehorázně cool záběr (v Pentagonu sedí u stolu ve vojenském oděvu a má nejtvrdší pohled na světě), Leguizamo se stará o hlášky, Suchet se předvedl jako slušný záporák, Berry se zavrtěla ve stevardském mundúru, no a Russell si svou roli náramně užil. 70% 55 miliónů dolarů(rozpočet)/122 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Podle autobiografie Johna Leguizama se Kurtu Russellovi nelíbilo, jak často Leguizamo improvizoval, až se kvůli tomu mezi nimi strhla menší šarvátka. Zapříčila jí Leguizamem improvizovaná hláška "Doufám, že nás ten smrad neprozradí" - po tom, co si Kurt Rusell zuje boty. (akisha)
  • Oceanic Airlines sú falošné aerolínky a sú používané v mnohých filmoch a TV seriáloch. (Seag)

Reklama

Reklama