Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Lima 

všechny recenze uživatele

Každý máme nějakou úchylku a tou mojí je obliba této přehlídky všemožného klišé :o) Přes svoji nablblost překvapivě zábavné drama o boji protiteroristické jednotky proti únoscům letadla. David "Hercule Poirot" Suchet je správně hnusnej a fanatickej, Ken Russel už dlouho neměl tak dobrou roli a nejvíc potěší Steven Seagal, když plachtí vzduchem někam do pryč. Slušná zábava, které odpustíte i typicky hollywoodsky za vlasy přitažený konec. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Klasicky výborný David Suchet a krásná (a talentovaná - ale tady to není moc poznat) Halle Berry. Kurt je však dost nevýrazný a vzhledem k tomu, že s ním film stojí a padá, šedý průměr. Bylo by to lepší, kdyby si Suchet nechal svoji Poirotovskou vizáž. Jako francouzský - pardon, belgický terorista s napomádovaným knírečkem a mahagonovou hůlčičkou by nejspíš byl zcela geniální. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Boeing 747 se rozvážně přibližuje k výsostným břehům USA. Opálení únosci vsadili vše na to, že když budou prodlužovat vyjednávání, tak jim úřady umožní, aby aero s nervózní jedovatou výbušninou v zavazadlovém prostoru ukončilo svůj let oblíbeným nárazem do výškové budovy v DC. Svědomití vykladači militantní verze islámu však netuší nic o tom, že se k podvozku Boeingu přisálo malé letadélko s protiteroristickým komandem, vedeným známým uzlovačem končetin libovolného počku lidí, na palubě. Vzdušné víry opět nezklamou a do speciálu se stihne přesunout pouze pár vycvičených vojáků bez svého velitele, který by teroristy lehce uaikidoval k smrti. Velení tak musí převzít David Grant - prezidentův výsostný teoretik v nažehleném obleku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi dobre spracovaný a napínavý film, s trošku prehnaným scenárom, taká nadpriemerná, dobre sledovateľná akčná prehliadka, perfektné role pre Kurta Russella i Stevena Seagala, obstojná réžia a super za vlasy pritiahnutý koniec. Inak tento film som videl snáď 5x a pokojne si ho pustím zas, veľmi príjemná oddychovka. Americký film Boeing 747 v ohrození nezostáva nič dlžný povesti renomovaného producenta akčných thrillerov Joela Silvera. Nakrútil napínavý príbeh o únose civilného lietadla fanatickými arabskými teroristami a v ohrození Spojených štátov smrtiacim plynom. Snímka neskrývane vychádza z úspešných filmov s podobnou tematikou. Viac ako ponúkajúce sa výpravné efekty, tvorcovia zdôrazňujú podrobný popis jednotlivých akcií a klasicky budovaného napätia; to vyplýva najviac z osvedčenej filmárske formule, podľa ktorej sa v životu nebezpečných situáciách ocitá nepripravený hrdina. Inak spomeniem, že ma šokoval skorý odchod Seagala, pretože som čakal, že aj on všetkých zachráni. Veľmi zaujímavá a netradičná snímka. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Akční klasika. Hvězdně obsazený únos letadla, které má na palubě bombu. Přiznám se, že jsem se nechala nalákat na Stevena Seagala, ale ten se ve filmu objevuje na krátkou chvíli. Všechno mi vynahradil Kurt Russell. David "Hercule Poirot" Suchet mě velmi překvapil. Nějak jsem si nemohla zvyknout, že je hladce oholen a že nehraje kladnou roli. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Letadlo Remora s tlakovým průchodem, které bylo použito ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (Narcis)
  • Oceanic Airlines sú falošné aerolínky a sú používané v mnohých filmoch a TV seriáloch. (Seag)
  • Leguizamo ve své autobiografii také tvrdí, že ho Steven Seagal během natáčení fyzicky napadl, aby tím vystrašil ostatní. (akisha)

Reklama

Reklama