Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Jigoku e ikuzo! Daigoro

  • Japonsko 子連れ狼 地獄へ行くぞ!大五郎 (více)

Obsahy(1)

V posledním dílu série se Ogami Ittó a Daygoró vydávají definitivně zúčtovat s klanem Yaguů a očistit tak své jméno. V cestě jim tentokrát stojí pomstychtivá sestra tří Ogamiových obětí a tajemný klan Tsuchigumo, využívající strašidelné bojovníky, kteří se po zvláštním rituálu pohybují na hranici života a smrti. (cubajz)

Recenze (29)

kinej 

všechny recenze uživatele

I tato epizoda Vlka samotáře s mládětem je velice dobrá. Až do chvíle, kdy Ogami Itó odstraní tři postavy pohybující se mezi smrtí a životem. I zde se ukazuje, že původní komiks musel být nevyčerpatelnou studnicí inspirace. Závěr filmu je pro mne ale menším zklamáním. Velkolepý souboj v horách na saních a lyžích se mi totiž vůbec nelíbil. Přišel mi technicky nezvládnutá a toporný. Vůbec nepůsobí dynamicky ani komiskově, ale naprosto nudně. Samé záběry na lyžaře, střihy na Vlka s kočárkem a následné pády. Není zde žádná dynamika, pro kterous si japonských akčních filmů cením. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dějově nesmírně zajímavý díl, který má svoje silná místa, jež ale tentokrát bohužel nejsou tolik v akci, která přesto v těch několika záblescích vyniká. Tahle dvojice je prostě věčná a vy tu jejich poslední scénu možná i obrečíte, protože jsou prostě skvělí a vy jim přejete další krásnou cestu po světě. Nebezpečnou, ale pořád takovou, která stojí za to žít. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

WE, FATHER AND SON, BOTH LIVE AT THE CROSSROADS TO HELL! WE EXIST AT THE GATEWAY TO THE NETHERWORLD! Pro mě nejlepší díl. Kamera je zde zvládnutá na jedničku, tak jako ve všech předchozích dílech a bere divákovi dech. Zároveň je tento závěrečný kousek pro Itta nejdrsnější zkouška, což lze vyčíst na jeho tváři. Možná jsem čekal trošku víc od trojce assassinů. Nakonec se z nich vyklubali pěkní amatéři. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Posledný film 6-dielnej série, a zároveň najhorší....dcéra-bojovníčka, kúzla, záhrobie, lyžiari-zabijaci + superpresný gulomet v kočíku-saniach...to sa len tak nevidí ani u fantasy filmoch, nie to ešte u "normálnych" historických akčnákoch. Hodnotenie: 60% Celkovo však môžem hodnotiť ságu o pozemskom "démonovi" Ogami Ittó-ovi na ceste pekla ako veľmi zaujímavú. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Celou sérii mám fakt od srdce rád a nechci tomu něják škodit, ale tanhle poslední díl mi připadal prostě nejslabší. Už jen od té finální bitvy bych čekal po šesti dílech nějákou nápaditější řežbu než tuhle krakonošskou lyžovačku... Sice chápu, že bylo nejspíše v plánu točit dál, ale tohle otevřené zakončení je po šesti dílech taky těžce neuspokojivé.Taktika a bojovníci klanu Tsuchigumo jsou sice parádní a aspoň neformálně se dá říct, že byl Ogami poražen, ale to že se z toho vykecal(zrovna on-takový nemluva) a že (hlavně)palebnou sílu svého hyperultramega kočárku využívá až příliš často, asi taky vedly k tomu, že mi to tenkrát prostě něják nesedlo......... Každopádně série jako celek je perfektní a přes drobné zakopnutí(občas v tempu, podobné kostře jednotlivých filmů atd..) je to kult ke kterému se rád vracím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama