Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Jigoku e ikuzo! Daigoro

  • Japonsko 子連れ狼 地獄へ行くぞ!大五郎 (více)

Obsahy(1)

V posledním dílu série se Ogami Ittó a Daygoró vydávají definitivně zúčtovat s klanem Yaguů a očistit tak své jméno. V cestě jim tentokrát stojí pomstychtivá sestra tří Ogamiových obětí a tajemný klan Tsuchigumo, využívající strašidelné bojovníky, kteří se po zvláštním rituálu pohybují na hranici života a smrti. (cubajz)

Recenze (29)

majo25 

všechny recenze uživatele

Posledný film 6-dielnej série, a zároveň najhorší....dcéra-bojovníčka, kúzla, záhrobie, lyžiari-zabijaci + superpresný gulomet v kočíku-saniach...to sa len tak nevidí ani u fantasy filmoch, nie to ešte u "normálnych" historických akčnákoch. Hodnotenie: 60% Celkovo však môžem hodnotiť ságu o pozemskom "démonovi" Ogami Ittó-ovi na ceste pekla ako veľmi zaujímavú. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skvělé zakončení série. Krom klasických samurajských scén jsou tu i jisté prvky hororu – tři zombie bojovníci, a technika klanu Takeguchi, která spočívá v odebrání všech soupeřových emocí kromě strachu. Závěrečný souboj na kopci s lyžujícími ninji nemá chybu. Snad jen ten padouch mohl zemřít, a bylo by to ještě velkolepější. Tehdy se však asi počítalo ještě s dalšími díly, takže se to dá chápat. Celý děj doplňuje skvělá hudba, trochu anachronicky poukazující spíš na 70.léta, ale to k žánru patří. Kdo má rád mytologické Japonsko, samuraje, šikmooké westerny, atmosféru 70.let a esteticky šplíchající krev, jistě tuto sérii zná, netřeba doporučovat. Vybrané ukázky jsem však pouštěl některým kamarádům, kteří se o podobné filmy příliš/vůbec nezajímají, a setkal jsem se s naprostým nepochopením Přicházejí o hodně! ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Celou sérii mám fakt od srdce rád a nechci tomu něják škodit, ale tanhle poslední díl mi připadal prostě nejslabší. Už jen od té finální bitvy bych čekal po šesti dílech nějákou nápaditější řežbu než tuhle krakonošskou lyžovačku... Sice chápu, že bylo nejspíše v plánu točit dál, ale tohle otevřené zakončení je po šesti dílech taky těžce neuspokojivé.Taktika a bojovníci klanu Tsuchigumo jsou sice parádní a aspoň neformálně se dá říct, že byl Ogami poražen, ale to že se z toho vykecal(zrovna on-takový nemluva) a že (hlavně)palebnou sílu svého hyperultramega kočárku využívá až příliš často, asi taky vedly k tomu, že mi to tenkrát prostě něják nesedlo......... Každopádně série jako celek je perfektní a přes drobné zakopnutí(občas v tempu, podobné kostře jednotlivých filmů atd..) je to kult ke kterému se rád vracím. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť Osamelého vlka Ogami Itta zmenila jarné, zelené prostredie za zimné a zasnežené hory. Takisto vymenila denné svetlo za nočnú temnotu. Je to najtemnejšia časť v ktorej nepriateľský boss príde aj o svojho posledného potomka mečom Ogamiho a tak sa rozhodne že vyvolá s hlbín podsvetia duchov aby mu pomohli. Takže proti Ittovi sa postavia tento raz nie len obyčajný ľudia aj zombieci a duchovia... Chvíľku mu budú znepríjemňovať život ale čoskoro aj oni padnú jeho mečom. Záverečné posledné zúčtovanie na snežnom kopci bolo úchvatné a trocha ma mrzí že sa neskončilo stretom mečov Bossa Yagu a Ogamiho... Bolo to skvelé finále ale akoby si tvorcovia nechali ešte zadné vrátka na ďalšiu epizódu hoci si neviem predstaviť akoby vyzeralo ešte brutálnejšie pokračovanie... White Heaven in Hell to zakončilo aj tak skvelo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Lone Wolf and Cub je populárny manga príbeh obsahujúci 28 kníh. Určite môžeme rozprávať o rozsiahlom a zábavnom diele, keďže sa TOHO v 70. rokoch rozhodlo dať tvorcovi kníh Kazuovi Koikemu priestor, aby spravil aj ich adaptácie. V rámci exploitation filmov je táto séria určite chuťovka. Prvé tri časti ma bavili veľmi. Odzrkadľovali to najlepšie z chambara filmov a z toho, čo považujeme za Eastern. Zvyšné tri filmy zo série majú kolísavú kvalitu. Sú recipročné, epizodické a niekedy balansujúce na hranici absurdity. V tomto poslednom šiestom diely ma konečne tá epizodickosť bavila. Wakajama tu hovorí viac ako v predchádzajúcich častiach. Ale tá sánkovačka a lyžovačka na konci ( nech má akékoľvek dobrú choreografiu) pôsobí smiešne. To v zásade podkopáva pekne vybudovanému príbehu, kde poteší aj prvok mystiky a špeciálnych trikov, nohy. Film končí bez tej povestnej bodky, čo zamrzí tiež. Asi čakali, že so sériou budú pokračovať, čo sa nestalo. Chcelo by to novodobý remake. Inak dobrá séria filmov, ak je teda takýto žáner to, čo máte radi. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama