Reklama

Reklama

Chaplin se vrací z flámu

  • USA One A.M. (více)

Muž z lepšej spoločnosti Charlie sa vracia domov z flámu v povznesenej nálade a zdá sa, že všetky predmety, ktoré ho obklopujú, sa spojili, aby mu zabránili v ceste do postele, po ktorej túži zo všetkého najviac.  Charlie tak bojuje s dverami taxíku, kľúčom od bytu, ktorý sa vzpiera trafiť do zámku a zariadením domu od vypchatých zvierat až po skladaciu posteľ, v ohňostroji zo života dokonale odpozorovaných gagov. (STV)

(více)

Recenze (37)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu perfektní film! Tolik jsem se už dlouho nenasmála - dovolila bych si říct, že jsem se takhle nenasmála od Diktátora, ale ani ten nejspíš nebyl tak vtipný jako tohle. Snímek je plný skvělých nápadů, které jsou zahrány nejlépe, jak by mohly. Nejvíc mě dostal asi souboj se schody, následné lezení po věšáku a hledání postele. A ještě ty kartičky s texty, ze kterých jsem téměř vždy vybuchla smíchy... PERFEKTNÍ!!!! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Playboy Chaplin dorazí po další hříšné noci ke svému domu, kde mu začínají starosti opilce - jak obelstít taxametr, jak se bez klíčů dostat domů a hlavně jak se dostat do postele. Charlie zcela kraluje - bojuje s akváriem, s kyvadlovými hodinami (hodně dobrý fórek) a především se skládací postelí, která ne a ne se rozložit. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se zrovna u této grotesky rozhodnul dát plný počet? Protože je velice vtipná a hlavně Chaplin v ní vystupuje téměř sám. V prostředí, které čítá asi 4 lokace dokáže předvést herectví s totálním nasazením i coby kaskadér. Plno záběrů, například souboj se sklápěcí postelí je navíc natočeno bez jediného střihu. Pak se nemůžu nezamyslet kolik úsilí a kolik opakování muselo Chaplina (a to zejména jeho), než dostal film svou finální podobu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že se v tom někdo pozná. :) One A.M. je jedna z těch grotesek, které utkví divákovi v paměti, protože Charlie tu ztvárnil netradičně osobu z lepší společnosti a krom malé roličky taxikáře tu hraje pouze on. A vystačí si. V podroušeném stavu se Chaplinovi stávají nepřítelem dveře taxíku, ale také celý jeho dům. Scény se schody byly sice až moc rozvláčné, avšak pád z nich poprvé a podruhé pobaví. Srandovní je, že opilci se nedaří dostat se do horního patra tou nejjednodušší cestou, kdežto tou nejkostrbatější ano. Vycpaná zvířata a bicí hodiny pobavily, stejně jako Charlieho skládací postel. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kéž by i moje cesty z flámu byly takhle zábavné. Zatímco já se dopotácím domů, fláknu sebou na postel a spím, tak Charlie je jako postavička z počítačové hry a musí překonávat překážky, aby se do té postele dostal. Když se konečně vypořádá s vycpanými zvířaty a napodesátý se vyšplhá po schodech, tak ho sejme obří kyvadlo a on spadne znova do předchozího levelu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • První film, ve kterém Chaplin zářil zcela sám. Nepočítáme - li epizodní roli Alberta Austina jako taxikáře. (Kulmon)

Reklama

Reklama