Charles Chaplin pracuje v záložni. Chvíľu upratuje, chvíľu leští, chvíľu vypomáha v kuchyni a chvíľu sa zas venuje zákazníkom. S jeho kolegom sú na nože a dosť často sa pobijú a jeho zamestnávateľ nemá veľa pochopenia pre Charlieho samopašnosť. Charlie to však všetko zvláda s humorom. (Diazbros)
Chaplin jako kluk pro všechno, který v zastavárně zastává práce jakéhokoliv druhu - polívá podlahu vodou, oprašuje, co se dá - včetně zaměstnavatele, obírá o čas přitažlivou kuchařku a odrazuje zákazníky. Do oka si příliš nepadl ani s druhým zastavárenským posluhou - většinu času tedy věnuje proprašování jeho kalhot a tvoření špatného obrazu o něm před zastavárníkem. Nakonec se však ukáže, že tady není úplně k ničemu. Chaplinovka z Charlieho zlatého období s dostatečným množstvím zábavných scének - ohánění se žebříkem, hnětení těsta i "běžné" Chaplinovy potyčky.
Scéna s žebříkem byla opravdu vtipná, ukládání klobouku do klece pro ptáka originální a náraz do basy pobavil, ale to pro mě bylo skoro vše, takže za tři.
Zdařilý mix toho starého (žebřík, policista, lupič) s novými scénkami (prsten, budík, rybičky), a to vše obalené bláznivým soupeřením dvou pomocníků v obchodě. The Pawnshop - toť taková grotesková obdoba The Office.
Chaplin v zastavárně postrádá obvyklý Chaplinův sociální podtext, ale není to nijak na škodu. V tomto filmu mě překvapily takřka kaskadérské kousky (štafle) a opět pobavily Charlieho bitkařské postoje, figury a pohyby, ty mě neskutečně rozesmívají. A ani jeho oprava budíku není vůbec špatný fór.
Vtipná groteska s Chaplinem pracujícím v zastavárně. Nejvýše musím hodnotit skvělou animaci samostatně pohybujících se součástek rozebraného budíku, ne jehož rozebrání nechápavě kouká jeho majitel (Albert Austin). Jinak se to tam hemží klasickými gagy, jako scénka s žebříkem, zametání a pošťuchování s druhým zaměstnancem (John Rand). Ale také musí přemlouvat majitele (Henry Bergman), aby ho nevyhazoval. Výborné jsou scény, kdy se věnuje zákazníkům.