Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V době kdy vlastnit rádio bylo přísně zakázáno našel jeden muž cestu, jak přinést lidem dobré zprávy. Producent filmu Mrs. Doubtfire - Táta v sukni a držitel Oscara Robin Williams Vám přinášejí příběh o obyčejném muži, který dal lidem neobyčejný dar - naději. V době války, v době beznaděje dal lidem důvod se smát. Jestliže se Vám líbil film Život je krásný nenechte si ujít Jakuba lháře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat, svůj názor jsem napsala k původní verzi z roku 1975. Vzhledem k tomu, že je tento skvost jen těžko dostupný a většinou jen v německé verzi, zřejmě mnohem víc lidí uvidí tento americký remake. Jde o původní příběh podle Jureka Beckera, ovšem v jiném kabátu. Originální Jacob v podání Vlastimila Brdoského je podstatně skroměnjší, ale také mu to víc sluší. Za mne mírně nad 50%. Všem, které film oslovil doporučiuji i dokument: http://www.csfd.cz/film/292108-nedokonceny-film/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Téměř 25 let po verzi Franka Beyera s Vlastimilem Brodským, se textu Jureka Beckera chopil Peter Kassovitz a v hlavní roli se představil Robin Williams. Jeho Jakub lhář je nešťastnou figurkou kdesi v polském ghettu v roce 1944, která shodou náhod získá možnost stát se na pár cenných chvil tím nejdůležitějším člověkem. Skrze nejprve nevinnou dezinformaci o novinkách na frontě, se z Jakuba stává vůdce celého ghetta, středobod všech nadějí všech jednotlivců, kteří společně s ním umírají za živa. Robin Williams se filmu ujal také jako producent a dopřál tak divákům kontrastní látku k masovějšímu filmu s obdobným poselstvím Život je krásný Roberta Benigniho (1997), který kraloval krátce před tím. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Robin Williams přináší v době války dobré zprávy místo zakázaného rádia, ale problém je v tom, že si je vymýšlí pro vězně v lágru. Osvobození se podle něj blíží a náckové to mají spočítané. Jenže konec války je ještě za horama. Opět poměrně citlivý pohled, a místy i humorný, na válku v neodolatelném podání Williamse. Přinášel tak dlouho dobré zprávy, až za to zaplatil životem. Možná zkrátit snímek by prospělo v údernějším vyznění filmu, protože až na dobrou výpravu a výkony herců, je film někdy až zdlouhavý a celkem nevěrohodný. Jsou jistě mnohem lepší a propracovanější filmy na válečné téma. Tohle je navíc remake původního filmu ve kterém získal za svůj herecký výkon ocenění Vlastimil Brodský. Ten jsem neviděl a tak nemůžu srovnávat. 60% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal knihu Jurka Beckera, která se stala tomuto filmu předlohou. Moc se mi do dívání nechtělo, ale nakonec jsem se, kvůli škole, odhodlala. Na filmu je vidět, že se jedná o částečně hollywoodskou produkci, něco mi říká, že český film s Vlastimilem Brodským by se mi asi líbil více, možná se v budoucnu pro porovnání podívám. Tento snímek má snažící se herce v čele s Robinem Williamsem, pro kterého to je nezvyklá role. Ale že by mě film extra bavil, to ne. Navíc pro mě nemá moc velkou hloubku a poselství, ač se o to tvůrci asi snažili. Není to špatné, ale ani výborné a už vůbec ne dokonalé. Tematika holocaustu je zkrátka traktována tak často, že dnes už máloco překvapí a ohromí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hlavně za toho Robina Williamse, protože ten prostě dokáže i podobný film utáhnout. On ten příběh není špatný, ale tak nějak máte pocit, že tohle je prostě jen opakování. Ano, druhá světová válka byla strašné utrpení a tenhle příběh je podán lidsky, ale taková "Zlodějka knih" mě dostala mnohem více, přičemž téma a pojetí bylo podobné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy Jureka Beckera z roku 1969. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v maďarské Budapešti. (Terva)
  • Sovětské tanky, které v závěru filmu osvobozují vlak, jsou T-72, které se začaly vyrábět až v roce 1971. (Steewe)

Reklama

Reklama