Charlie zlodějem

Chaplin zlodejom

Komedie / Krátkometrážní

USA, 1916, 34 min

Charles Chaplin

Za restaurovanou verzi (viz The Chaplin Puzzle).(3.12.2009)

Charlie se stal zlodějem, ale nějak se mu nedaří mně pobavit. Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=KeSQImpFmow&feature=related(27.3.2008)

Zhlédnuta původní nesestříhaná verze.(11.2.2010)

Průměr. Chaplin je propuštěn z vězení, a neustále svádí boj s touhou něco ukrást. Po setkání s bývalým spoluvězněm se oba vydají vykrást honosně vyhlížející dům. Do toho se připlete policie, takže není nouze o kopance, pády atp.(19.11.2006)

Nadprůměrný snímek. Charlie tentokráte jako nepoučitelný zlodějíček, kterému se opět nic nedaří:) takže nezbývá nic než zavolat policii a párkrát si oběhnout dům: DÁLE HRAJÍ: James T. Kelley (Drunk) Leo White (Fruit Seller /Flop House Proprietor/ Policeman) John Rand (Policeman) Fred Goodwins (Fake Preacher) Billy Armstrong (Dubious Character) Bud Jamison (Dubious Character) Paddy Maguire (Man in Flop House) George Cleethorpe (Policeman)(16.10.2009)

Tento Chaplinův film byl radikálně sestřihán (o celou třetinu) společností Essanay a v této podobě uveden do kin. Vystřižené části a i některé stávající se později objevily ve filmu Triple Trouble, do kin uvedeného dva roky po tom, co Chaplin tuto společnost opustil. Doporučuji shlédnout rekonstruovanou verzi, která je součástí dokumentu o tomto filmu „The Chaplin Puzzle“. V ní se například dozvíte, proč Edna Purviance tak pohotově přijala Charlieho jako zloděje ve svém vlastním domě a nakonec ho zbavila viny, což jinak působí nelogicky.(22.2.2010)

Mě tento film pobavil. Je potřeba si uvědomit že je z roku 1916.(5.6.2009)