Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová fantazie natočená podle stejnojmenného románu Michaela Endeho, vypráví příběh malé osiřelé holčičky Momo, která ochrání obyvatele italského městečka před nezdravým vlivem záhadných mužů v šedém, jenž se chtějí zmocnit lidského času. Ti nabádají lidi, aby si jej ukládali do speciální banky s 20 procentním úrokem a nutí je, aby pracovali stále usilovněji i na úkor vlastního štěstí a osobních vztahů. S pomocí "Mistra času", který na hodinu uspí celý svět, se malé Momo podaří uvolnit čas z banky a vrátit jej jeho původním majitelům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že aj v dnešnom našom svete existuje veľa takých Pánov Sivých, ktorý nám kradnú náš drahocenný čas iba vo svoj ( ekonomický ) prospech. Endeho román, neskončil na veľkom plátne, aj napriek svojmu poslaniu, ktovieako slávne. Pozornosť si zaslúži len výprava a prirodzený herecký výkon mladej predstaviteľky Momo. Rozprávkovú atmosféru ako to bolo v inom Endeho prepisu, NEKONEČNOM PRÍBEHU, ale nečakajte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tohle se západoněmeckým soudruhům nepovedlo, a nezachránili to ani v Cinecittě. Rádoby Forum romanum a prvních dvacet minut pouliční romance ještě tak funguje, pak ale nepovedené sci-fi určí směr nikam. Malá mulatka, pánové s doutníky a otravná hudba. Mělo to být určeno dětem? (co ty doutníky), českým poslancům už léta se brodícím mezi tabákovými lobbisty a zdravým rozumem (kde by ho v PSP vzali?) nebo milovníkům dobrodružných filmů? Mysteriózní nefunguje, pro děti to není a jako komedie neuspěje. A na úvod filmu je přidaná reklama na Vesmírné zmrdy a klip S club... ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tuhle Endeho knížku jsem měla jako malá moc ráda, snad ještě raději než jeho Nekonečný příběh. Původně je to příběh plný hluboké moudrosti, symbolů, s pořádnou krásnou a tajemnou atmosférou a úžasnou hrdinkou (fuj, to to zní klišovitě). Bohužel z filmu toho není cítit ani zlomek, sice pár moudrostí se tam dá pochytit a je vidět, že tvůrce filmu je pochopil, ale film sám je rozpačitý a trapný až běda. A ty italské (s prominutím) držky a gestikulace tomu moc nepřidaly. Takže raději zůstaňte u knížky, tohle by možná totiž nebavilo ani děti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spociatku to malo dobru atmosferu, len dejova linia sa zacala jaxi stracat v hmle ...... Mario Adorf uz v 80.-kach mal to najlepsie za sebou, zvysok hercov som ani nevedel, o koho ide. Tu zub casu pracuje neuprosne, uz dnes je to isilna zatuchlina - a film brutalne starne, nic co by stalo za opakovanu projekciu : 42 % ()

Argondia 

všechny recenze uživatele

Od dětství je to pro mě svou atmosférou a scénářem nezapomenutelný film. Kromě toho má i hezký soundtrack. Bohužel jsem ho naposledy viděla asi v 6 letech a od té doby jsem na něj už nikde nenarazila. Přes dvacet let jsem marně pátrala po názvu filmu, ptala se ostatních a jediné, co jsem si pamatovala byli "šedí muži", jak chtěli ovládnout čas a scénu, ve které jsou tím rychlejší , čím pomaleji jdou. Holčičku Momo jsem navzdory jejímu uhrančivému pohledu a důležité roli nějak vypustila. Díky strýčku Googlovi a tetě Náhodě jsem tuhle nostalgickou lahůdku z dětství konečně našla. I když jsem film viděla po tak dlouhé době a čekala propadák, tak musím říct, že se mi líbil a dojal mě. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama