Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Zábavný snímek o doktorovi, který v dětství ztratí schopnost mluvit se zvířaty a až v dospělosti se mu tato schopnost vrací při nešťastné srážce psa Luckyho. Dr. Dolittle je jedna z dobrých komedii s Eddiem, která pobaví i po tolika letech, strašně ráda na tento film vzpomínám. Mým srdcovým je ale díl druhý, kde doktorovo hlavními tématy jsou schopnost mluvit se zvířaty, kácení lesa a milostné problémy jednoho rozhýčkaného medvěda. Zde se totiž dr. Dolittle rozhodl na popud roztomilých zvířátek hájit jejich práva a les. A rozhodl se na to jít skrze medvědy. Pokud by se mu totiž podařilo dát dohromady dva (samce a samičku) medvědy ohroženého druhu, bylo by vyhráno. Potíž je v tom, že samec žil dlouhou dobu v cirkusu a do divočiny se mu příliš nehce. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že pro mě byl "Dr.Dolittle" velikým překvapením. Jistě, scénář není kdovíjaká lahůdka, ale tomuhle filmu to musí snad každý odpustit. Hlavní jsou přece gagy a že stojí většinou za to! Osobně mě nejvíc uzemnil mýval, který by chtěl místo vody aspoň jednou dostat tuňáka...Pohodový filmeček pro volné odpoledne nebo bandu dětí. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ten, kto pozná filmy E. Murphyho, tak vie, že čo má očakávať. Z toho nie je výnimkou ani „Dr. Dolittle“. Rola doktora, ktorý rozumie tomu, čo „hovoria“ zvieratá, pasuje na E. Murphy a on k tomu pridá ten potrebný plus, čo ten charakter potrebuje. Scény sa nesnažia byť až príliš vtipné, dialógy (zvieratá a doktor) viac-menej fungujú. Pravdepodobne najkompaktnejšie dielo z väčšieho počtu pokračovaní tohto príbehu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš operovať tigra. Nepoznáš symptómy.“ - „Vravel, že vidí dvojmo a bolí ho hlava.“ Žiadne veľdielo, ale i vďaka umiernenému Eddiemu Murphymu a vydareným trikovým scénam s ukecanými zvermi sa to dá prežiť. Dokonca sa možno sem-tam zasmejete (záverečný zvierací protest: „Preč s prasatami!“ – „Čože?!“ – „Myslel som policajtov.“). Priemerná snímka pripomína priemernú komédiu s Jimom Carreym KLAMÁR, KLAMÁR – tiež dobrý námet a slušní herci, ale celé to ide len na pol plynu. Navyše, ak DOKTORA DOLITTLEA prirovnáme k inému zvieraciemu hitu (BABE), nemá šancu. Kino Považan NMnV 1999 ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Už jsi podobnou operaci někdy dělal?" - "Jo, jednou na medicíně... Sice na mrtvole, ale profesor říkal, že kdyby byl pacient živý, operaci by určitě přežil!" Nestárnoucí komedie o muži, co mluví se zvířaty. Triky tu jsou dobré. Vypadá to, že ta zvířata opravdu mluví. Eddie Murphy jako doktor Doolittle bezvadnej, ostatní mu víceméně jen přicmrndávají a nejsou pro vývoj děje nijak důležití. - 70%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama