Noci v Harlemu

Komedie / Krimi / Drama / Romantický

USA, 1989, 110 min

Eddie Murphy

• Houdini

Oscar 1 nominace: Kostýmy(9.4.2004)

Rozpočet $30miliónovTržby USA $60,864,870Tržby Celosvetovo $95,900,000(21.6.2009)

• mandes

rozpočet : ? tržby americké : $60,864,870(7.12.2006)

Film sice povážlivě často neví jestli chce být gangsterkou nebo komedií, nakonec ale musím uznat, že koukat se na to dá bez problémů a bezbolestně. První a zároveň jediná režie Eddieho, škoda že nenavázal dalšími kousky.(9.3.2011)

• Stegr

Zlaté maliny 1989 - 1x - Nejhorší scénář...(2.11.2008)

• Kryton

Podprůměrná gangsterka s afroameričanama. Tohle se Murphymu moc nepovedlo jak herecky tak režijně.(6.1.2010)

Překvapivě slušná gangsterka odehrávající se ve velmi atraktivním prostředí. Jako prvotinu to musím pochválit, i když jde o stokrát ohraný příběh. Eddie Murphy si musel roli náležitě užívat, však si ji stvořil přímo na tělo.(6.3.2011)

Takmer to skončilo ako totálna katastrofa. Klasický príklad režisérskeho debutu hereckej superhviezdy. Môže to dopadnúť takto ( TANEC S VLKMI ), alebo aj takto, ako v prípade tohto filmu. Pritiahnuté za vlasy, humor takmer nevtipný. Tri * za snahu a hlavne výpravu a kostýmy.(4.9.2010)

Nechápu, že to tu nemá žádné hodnocení a že je to považováno za propadák. Podle mě se jedná o stylovou černou gangsterku, Eddie Murphy i Richard Pryor se drží docela na uzdě a nedělají z toho frašku, líbila se mi výprava, hudba i klasický příběh o odrbání většího gangstera a špatná nebyla ani dvojice padouchů. Pro mě výborný film.(12.8.2009)

Ide o klasicky namet. Gangsterka, v ktorej naraficia podfuk na mafianskeho sefa, ale cele sa to odohrava v Harleme, cize cernosskom prostredi. Velmi musim pochvalit Eddieho Murphyho, pretoze sa do postavy hodil a navyse si to poprvykrat cele zreziroval a napisal aj scenar a treba povedat, ze na prvotinu odviedol skvelu pracu. Naopak sa mi do postavy sefa klubu moc nehodil Richard Pryor, lebo sa snazil tvarit moc vazne, ale neslo mu to...je to predsa len rodeny komik! :) Davam 4 kvoli nepochopitelnemu hodnoteniu tu na CSFD, ale skor je to takych 3,5! ;)(9.1.2010)

Priemerna cernoska gangsterska ktora sice nicim neuchvati ale ani neurazi.... Kedze sa jedna aj o rezisersky pocin Eddie Murphyho, mozno povedat ze to nedopadlo az tak zle.(20.10.2009)

Žádný zázrak, ale i při skoro dvou hodinách, to příjemně uteklo. Navíc mí dva oblíbení "černí" herci pohromadě. Mohlo to mít větší šmrnc a víc humoru, ale psal se rok 1938 v Harlemu;-) Howg(2.7.2011)