Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Scott Roper miluje rychlá auta, sázky na dostizích a fotografku Ronnie Tate, se kterou se však před časem rozešel. Kromě toho patří díky své výmluvnosti k nejlepším vyjednávačům sanfranciské policie. Když je zdánlivě zcela bezdůvodně zavražděn jeho přítel a kolega Sam, rozhodne se vypátrat vraha navzdory všem potížím i rozkazům svého šéfa. Dostane se na stopu cynického Michaela Kordy, který chystá velkou loupež v klenotnictví a nelítostně likviduje každého, kdo by mohl jeho plán překazit. Přes nařízení svého šéfa Scott nejen pokračuje v pátrání, ale zapojí do něj i svého nového parťáka, mladého ostřelovače Kevina, který se chce také stát vyjednávačem. Po brutálním přepadení se Kordovi podaří uprchnout i s lupem a jedním rukojmím. Scott s Kevinem ho ale dopadnou. Jejich radost netrvá dlouho. Zatímco se Scott marně pokouší přesvědčit Ronnie, že se polepší, Korda uprchne z vězení a unese ji. Hodlá dívku vyměnit za uloupené diamanty, uložené nyní na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (106)

choze 

všechny recenze uživatele

Rok po Skále hostilo San Francisko další nadupanou honičku s tramvají a kvůli ní jsem zašel do kina hned dvakrát, protože jsem se nemohl dočkat druhé Nebezpečné rychlosti, která připlula na plátna o čtyři měsíce později. Průměrný buddy akčňák od scénáristy Tango a Cashe a s dominujícím Eddiem, sympatickým Rapaportem a spolehlivým záporáckým xichtem Wincottem stál 55 mega, kteréžto peníze na něm s výjimkou zmíněné honičky nejsou moc vidět, takže Eddie si asi pěkně ukousnul. Ale líbilo se mi jak vyjednavač Murphy učil odstřelovače Rapaporta řešit krizové situace nenásilně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stupidní distribuční název mnohé láká srovnávat tento film s trilogií Policajt z Beverly Hills, což je naprostý nesmysl. Jedná se o zcela jiné dílo, které se už více přiklání k dramatu, tudíž komediálních scén tu je opravdu poskrovnu. Eddie Murphy tu už tolik neřeční a zato více koná. Honička s tramvají je vrcholem díla, která se vryje do paměti a nedá zapomenout. Typický akční thriller který sice zas až tolik nenadchne, ale i rozhodně neurazí. Přesto dávám plný počet bodů hlavně za tu tramvaj a za to, že od této chvíle se už Eddiemu moc nedařilo. ()

Reklama

PanBlack 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce docela solidní, humor tam také je, ale ani zdaleka ho není tolik, kolik by člověk od filmu s Eddie Murphym očekával, ačkoliv tomu role policajta sedí jako vyšitá. Zkrátka, Murphy chtěl tímto filmem připomenout svoji největší slávu z dob, kdy byl Policajtem v Beverly Hills, ale bohužel tento snímek kvalit Policajta v Beverly Hills zdaleka nedosahuje, a jeho ztráta je výrazná hlavně po stránce humoru. Jedná se tedy o lehce nadprůměrnou akční komedii, která je ale v porovnání s (již několikrát zmiňovaným) Policajtem v Beverly Hills pouhým slabým odvarem. 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná poslední film devadesátých let, ve kterém je Eddie Murphy ještě v pohodě. Jako vyjednavač je dost slušný, teda huba mu jede slušně. Akce je taky solidní a je tu pár dost dobrých nápadů (tramvaj, závěrečná likvidace padoucha), navíc teď po deseti letech tahle akční komedie působí dost... ehm osvěžujícím dojmem. Takhle se to prostě dělalo dřív. Sakra asi stárnu. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Pusťte si raději něco jiného... Film vůbec nemá šťávu a akční scény vypadají jako z trapného béčka. Mohu jmenovat např. brzdění tramvaje tím, že auto nastavené bokem zpomaluje tramvaj, aby nevlítlo do lidí na konci kolejí, parťák je schopný odezírat ze rtů a ze své sniperovky na dálku bude střílet na nepřátelského řidiče, pokus o vraždu přítelkyně E.M., kdy zabiják naprázdno několikrát bodne nožem do místa, kde před chvilkou stála, úžasný skok na rozjeté auto, ... atd... Když se E.M. v jedné ze scén přetahoval o nůž, tak jsem si přál, aby byl proboden a film konečně skončil... kurňa... nestalo se a já musel strávit další hodinu dokoukáním... Vy tu chybu dělat nemusíte. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích hraje „Oh, Yeah, It Feels So Good“ od New Edition. (SONY_)
  • Závěrečná scéna se natáčela na námořní základně Mare Island ve Vallejo v Kalifornii, rok poté, co byla základna uzavřena. (HappySmile)

Reklama

Reklama