Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tahle komedie mi nějak nejlépe nesedla. Neříkám, že je to vyloženě hrůza. Je to lehce podprůměrný film. Mohl zde být lepší příběh, to by pak možná dopadlo trochu lépe. Vtipných scén je dost, ale ne všem se zcela zasměju. Eddie Murphy podává skvělý herecký výkon, o tom není pochyb. Romantický nádech filmu výsledný dojem ještě o něco kazí. Proto hodnotím celkově jen na 44% = ** ()

anli 

všechny recenze uživatele

Komedie,kde si Eddieho Murphyho opravdu divak uzije,nebot je zde opravdu hodnekrat,presne receno 6x,vcetne dvou hlavnich postav.Vcelku slusna komedie s prumernym scenarem,misty trochu oplzlym,ktery jeste ale celkem ujde.K tomu pomerne vtipny Eddie Murphy a myslim,ze se na to clovek podiva,parkrat se zasmeje a pak si rekne,ze to celkem slo.Proste lidi se radi bavi,ale neztraceji vkus,takze druhe pokracovani uz bohuzel ukazalo odvracenou stranku pokracovani a komedie zaroven.Tomuhle davam jasne profesorskych a uchazejicich 45%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy sice nikdy nepatřil mezi moje nejoblíbenější herce, ale i tak jsem s ním viděl dost dobrých filmů. Tento však mezi ně rozhodně patřit nebude. Z některých komentářů jsem se dočetl, že to měla být zábavná a vtipná komedie – no a já bych to spíš označil za trapnou podívanou. Ano, natrefil jsem tu na několik humorných momentů a hlášek, Murphy se sice snažil, co to šlo, aby zvládl všechny své role (moc mu to ale nešlo), nu což asi mám jiný vkus na zábavu… ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Přízemní, fekální humor, hloupé rádoby vtipy, ale scénář pracující s jakous takous zápletkou uchránil film od hodnocení "odpad!". Oskara za "best make-up" ovšem nechápu - masky nebyly špatné, Eddieho proměny byly poměrně věrohodné, avšak film takovéto úrovně si vůbec nezasluhuje byť jen zahrnutí do širokého výběru jakékoli soutěže, natož Oskarů. Jedna hvězda. ()

xladojx 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně povedená komedie s Eddiem Murphym. V době, kdy tento film vyšel, jsem znal snad každou hlášku, pravdou však je, že jsem byl zrovna ve vývoji "všeznajícího puberťáka", ale i dnes se docela pobavím. Vtipu je zde opravdu dosti, ikdyž ne pro každého. Dostaly mě hlavně večeře rodiny Clumpových, kterých bych se rád zúčatnil. Prostě pravá komedie pro víkendové odpoledne. Hlavě nad tím moc nepřemýšlet... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1996 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Maskování Eddieho Murphyho trvalo každý den přibližně tři hodiny - podle toho, kterou postavu či postavy měl hrát. (SONY_)

Reklama

Reklama