Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

InJo 

všechny recenze uživatele

Začátek a finále jsou sice super (samá akce, gagy, parodie, odkazy, citace, hudba), ale mezi nimi se pár slabších míst prostě objeví. Pokračování se věnuje hlavně milostné linii Shreka a Fiony, takže je tu víc emocionálních a dojemných scén a méně těch humorných než v jedničce. Jinak technicky opět dokonalé a hlasy dabérů v originále by si vážně už zasloužily nějaké to ocenění (zejména pro božího Banderase). Celkově velmi dobrý sequel výjimečného filmu. Škoda, že o trojce a čtyřce už se to samé říct vážně nedá... 85 % ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad ještě lepší než jednička !!! Naprostej nářez vtípků, gagů a parodických scének, že moje bránice nezůstala chvilku v klidu. A co je pro mě osobně vůbec nejlepší : film by mohl mít ještě klidně o hodinku déle, protože se mi stalo vůbec poprvé, že mi ty necelé dvě hodinky v kině tak rychle utekly. U závěrečných titulků jsem měla pocit, jako bych do křesla v sále usedla teprve před 15-ti minutami. Kdo neviděl, respektive nemiluje Shreka, tak snad musí být z jiné planety. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Píše to tady více lidí, ale taky to zopakuji. Jednička byla cosi jako blesk z čistého nebe, tady už ten moment překvapení chybí. Dvojka je také ve větší míře parodií a přes nesporný technologický pokrok a vynikající dabing (mluvím o anglické verzi) mi prostě k maximální spokojenosti něco schází. Třeba za to můžou ta hlušší místa na začátku a uprostřed filmu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Trochu podivná pohádka. Pro děti určitě nevhodné a povětšinou zcela nepochopitelné a pro dospělé zase až příliš nesmyslné. Pokusím-li se na Shreka dívat jenom jako na zábavu, obsahuje dost vydařených míst, z nichž mě nejvíce rozesmála Pinocchiova variace na Toma Cruise. Bohužel každý druhý vtípek je hluchý, ne-li na či za hranicí trapnosti. Místa, která alespoň snad chějí být romantická, jsou ale úplně zbytečná a nijak zajímavá; neříkám, že by byla horší než v konkurenčních hraných snímcích. Zamyslím-li se trochu nad scénářem, několika zápletkami nebo dějovým spádem, nemohu než konstatovat, že se tu zoufale mlátí prázdná sláma a hlavní dějová zápletka je navařená a zprstuvycucaná nad jakoukoli snesitelnou míru. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Stále jsem se ptal sám sebe... "Co mi na tom SHREKOVI sakra pořád nesedí, když je v něm přesně ten styl humoru co mám rád?" Už to vím! Je to samotný SHREK (ty jeho "smutné" oči) a rovněž OSEL (polovina jeho keců jde mimo mě). Nepíšu, že bych je měl vyloženě nerad, ale nejsou mi dostatečně sympatičtí... přitom v podstatě všechno kolem nich mi dokonale sedne. Druhá část "Shreka" se mi líbila o něco víc než ta úvodní, což je v mém případě pochopitelné - přibyla hlavně kupa nových postav a také příběh mi přišel zábavnější a propracovanější. Škoda jen té neustále se litující hlavní postavy :-( ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Divák to sice neuvidí, ale Dračice se po vypití lektvaru změnila v okřídlenou klisnu. (Zodiak455)
  • Shrek 2 obsahuje plno odkazů na známé pohádky či nejrůznější filmy. Vlk z "Červené Karkulky" si čte časopis Pork Illustrated, na jehož titulní straně je vyobrazeno pózující prase v bikinách. Jedná se o parodii na plavkové vydání časopisu Sports Illustrated. V upoutávkách se však časopis jmenuje "The New Porker". Kocour v botách zase pronese hlášku „Nenávidím pondělky". To je narážka na rovněž oranžového a mourovatého kocoura Garfielda, který měl ve stejném roce v kinech hraný film a který také nesnáší pondělky. Pozornější diváci si též všimnou odkazů na filmy Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001), Spider-Man (2002), Slaměný vdovec (1955), Mission: Impossible (1996), Krotitelé duchů (1984) a Flashdance (1983). (imro)
  • Vo filme je v najväčšej scéne cez 6000 postáv – je to v kráľovstve, kde je očakávaný príchod princeznej Fiony s jej manželom. (Greenpeacak)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama