Reklama

Reklama

Tenkōsei

  • angličtina I Are You, You Am Me (více)

Recenze (3)

stub 

všechny recenze uživatele

Roztomilá variace na téma "prohozená těla". Nobuhiko Obayashi patří mezi ty filmaře, kteří chrlí neuvěřitelné množství nápadů - v tomto jeho invence připomíná "hyperaktivního" Seijuna Suzukiho, byť se stylově nacházejí každý úplně jinde. Na rozdíl od něj však Obayashi nemá takovou schopnost udržet snímek celistvý a nechat do sebe jednotlivé dílky hladce zapadat, což bývá logicky znát na finální časti dějové křivky. Nejlépe tak dopadají dílka svým formátem k určité rozdrobenosti předurčená (Hausu...). Toto je (v kontextu tvorby NH) spíše opakem, ale výsledek je přesto uspokojivý, snad jen konec je příliš konvenční. Toshinori Omi toho jako Kazuo moc nepředvede - jeho role je do značné míry omezena na dívčí pofňukávání, naopak Satomi Kobayashi jako Kazumi doslova září; zmínit musím i další zajímavé herce, jako jsou Makoto Sato, Jo Shishido, Irie Wakaba a v neposlední řadě také Etsuko Shihomi v roli učitelky (vzhledem k množství jejích akčních rolí je úsměvný především moment, kdy od Kazumi - tedy vlastně Kazua - "jednu koupí"). ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Je úžasné porovnávat tento film s o čtvrstoletí novějším zpracováním stejného motivu stejným režisérem. Namísto sentimentality tu máme s přihlédnutím k věku hrdinů mnohem přirozenější prozkoumávání sexuality, díky roku vzniku a zemi původu navíc náležitě explicitní. Děj, odehrávající se ve fotogenických exteriérech přístavního maloměsta, je prakticky zanedbatelný, síla filmu pramení ze záplavy detailů snad v každém záběru, vykreslujících komicky věrný obraz dospívání. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Žáci deváté třídy chlapec Kazuo a dívka Kazumi žijí v malém městě na pobřeží. Díky supernaturálním silám se jejich mysli i těla vymění a výsledkem je veselá komedie o tom, jak přežít tlaky nižší střední školy...Žánrová směs o dětech i dospělých za války. (Film končí obrazem výbuchu atomové bomby). Recenze:  http://je-mattarde.com/index.php?post/I-Are-You-You-Am-Me-Tenkosei-Exchange-Students-de-Nobuhiko-Obayashi-1982 ()

Reklama

Reklama