Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

juta 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že by tohle mohl být remake, ale to vůbec nevadí. Už když jsem ho viděl prvně před dávnými časy, tak na mě film zapůsobil a nedivím se, že si ho vzali na paškál i tvůrci Scary Movie. Samotný film je udělaný velice dobře. Atmosféra starého domu plného kýčovitých, ale pěkných prostor je tu více než dobrá a na svoji dobu má na dobré úrovni i efekty sloužící ke strašení. Takže za mě se jedná o nadprůměrný horůrek. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jane, chlape, počítače ti horor neudělají. To bys mohl jako kameraman vědět ne? Tahle předělávka či spíše nová verze klasického britského hororu The Haunting z roku 1963, kterou měl na svědomí režisér Robert Wise, má jeden základní problém – je bez atmosféry a po chvilce i bez napětí. Počítač vám sice vytvoří nejrůznější bubáky, ale už vám nevytvoří mrazení v zádech. Nebo možná ano, ale spíš když pomyslíte kam se ten rozpočet ztratil. To že se de Bontovi více než povedla Nebezpečná rychlost a celkem i Twister ve mě zbudilo velká očekávání. Ta ovšem utuhla ve chvíli, kdy jsem tuhle podivnost zhlédnul. Selhalo tu snad všechno co mohlo atmosféru snad jen trochu navodit. Scény zabití jsou oproti přeplácanému pozlátku kolem směšné, herecké výkony podprůměrné a to i u takových schopných herců jako je Liam Neeson. Závěr filmu je teatrálním pokusem vyburcovat alespoň pocity diváků, ovšem přes ospalost z předešlých 100 minut je to neúčinné. Kvituji pár zajímavých momentů, hlavně sošky dětí a zařazení dětského elementu vůbec. Hudba opět leccos zachraňuje a bodejť by ne, když je pod ní podepsán mág mezi hudebními mágy – Jerry Goldsmith. Scénář podle klasické novely The Haunting of Hill House se Davidu Selfovi nepodařilo zrovna dvakrát dotáhnout. Zklamání, velké zklamání. Takže za tenhle nehororový akční snímek co dělá bu bu bu jako zombík amatér dávám 1 a 1/2. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tohle je šílenost....první půlka filmu je naprosto špičková, napěti se výborně buduje a stupňuje...ovšem v momentě kdy se začnou hejbat kamenný a ocelový sochy, z bazénku vylejzat vodník, jde kvalita prudce dolů. I horory by v sobě měly mít alespoň nádech realističnosti, ale tady se z toho v druhé půlce stává fraška. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný duchařský film s několika velice vypjatými a napínavými scénami, v atraktivním prostředí. Možná pro tento žánr filmu až příliš dlouhá stopáž. Zajímavé je velmi dobré obsazení. Každopádně se jedná o jeden z filmů, kde zavřete lidi do baráku (zde ale krásně vyvedeného) a necháte je tam strašit. Ale prostředí tajemného domu je opravdu fantastické a strašidelné...tam bych se bál i bez podivných událostí, které postihnou naše hrdiny. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

K čertu, zase remake, kdy už ta vlna opadne? Šlo to, než se ve filmu začali/y objevovat známí/é a profláklí/é herci a herečky, to mi hned začalo být jasné, že budu rád, když to dosáhne alespoň průměru. Nedosáhlo a doteď jsem hrdý na to, že jsem se sebezapřením vydržel celých 65 minut. Dál to prostě nešlo. Áčkově se tvářící horory prostě nebrat!!!! Tohle je ten film, kterej parodovali ve Scary Movie 2? Na to, že to byl nejslabší film ze série SM se na to narozdíl od tohohle ještě dalo koukat a dokoukat to. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Oficiální špenělský název pro film La maldición je přeložen jako Prokletí. (Chatterer)
  • Původní název filmu měl být The Haunting of Hill House. (Chatterer)
  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)

Reklama

Reklama