Reklama

Reklama

Mary Poppins se vrací

  • USA Mary Poppins Returns (více)
Trailer 1

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (137)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Mary Poppins jsem doteď znal pouze z doslechu, s jejím prvotním přeletem nad Londýnem jsem se dodnes nikterak neseznámil, nicméně mé první setkání s touto klasickou postavou byl opravdu velmi milý zážitek, takový lék na špatnou náladu pro celou rodinu. A samotná Emily? Překrásná...dokonalá prakticky v každém směru, plus velmi povedné skladby. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kde začít. Myslím, že původní Mary Poppins je fajn a ve své době fungovala, její mladší verze ale jako by se do dnešního světa vůbec nehodila. Bylo to zvláštní, až divné, ujeté a moc rozjuchané, a přece nudné. Písně byly nezapamatovatelné a děj neposouvaly. Ono to vůbec mnohdy působilo jako sled volně seřazených, nesouvisejících scének... Nezachrání to pak bohužel ani skvělá Emily Blunt a plejáda vynikajících herců se svými epizodními roličkami. ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, naopak dost podobné jako původní film..., ale nějak mě to nebavilo. U původní verze jsem hltala úplně vše, a na mém věku nezáleží. Ale u této jsem měla problém. Není to skvělou Emily Blunt, ale myslím, že je to tou podobností s “jedničkou”. Dvojce chybí originalita a nové nápady. Když už tady nějaké jsou, stále jim něco chybí, aby to dostatečně zaujalo. Aspoň ten konec s balónky se jim opravdu povedl. Bohužel jsem od pokračování čekala víc. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dávám stejné hodnocení jako původní Mary Poppins, protože už v původním filmu mi příšla jako postava otravná a přechytralá. Julie Andrews aspoň líp zpívala. Podobné nudná a otravná jsou muzikálová čísla s tím, že v pokračování není žádná chytlavá melodie. Dějově to není žádná sláva, ale musím ocenit sympatické původní sourozence v podání mých oblíbených herců Bena Whishawa a Emily Mortimer. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Na novou Mary Poppins jsem si chtěla zajít ze dvou důvodů. Tím prvním bylo, že původní film s Julie Andrews se mi moc líbil - jak po dějové, tak i hudební stránce - a považuji jej za jeden z klenotů kinematografie, který asi čeští diváci příliš neocení, vzhledem k tomu, že na dnešním představení v celém sále sedělo pouhých sedm lidí. Druhým důvodem byla má oblíbená Emily Blunt, která by mohla hrát v té sebe větší blbosti a já bych se na to stejně koukla. Má očekávání byla tedy vysoká a po zhlédnutí musím uznat, že chápu zdejší hodnocení. Ačkoliv obsazení bylo vybráno vskutku na jedničku, se samotným filmem už to trochu vázne. Největší zádrhel, aspoň pro mě, znamenalo obrovské množství hudebních čísel na úkor dějové linky. Ta mi připadala docela upozaděná a v podstatě celý film byl o tom, jak Mary Poppins trávila čas s trojicí malých Banksů (verze z roku 64 mi taky přijde o něco poučnější). Nicméně hodně se mi líbilo zpracování - tančení, sekvence v kresleném světě, kostýmy, prostředí... To je ten hlavní důvod proč dávám čtyři (horší) hvězdičky. Je možné, že své hodnocení ještě změním, až film uvidím v původním znění. Dabing se naštěstí i v tomto případě povedl, ačkoliv mně osobně vadilo, že byly nadabované i písně, kde člověk výrazněji vidí nekoordinovanost s tím, co herec ve skutečnosti říká, a jaký je český překlad. Možná i kvůli tomu mi zdejší písně nepřišly tak chytlavé jako ty z předchozí Mary Poppinsové. Byla jsem ale velmi potěšena, že Meryl Streep i tady namluvila Zlata Adamovská, která se tentokrát předvedla i se zpěvem. Závěrem asi jen řeknu, že už to prostě není ten echt Disney, ale vzhledem k tomu, že žijeme v době, kde kina válcují filmy se superhrdiny, je tohle příjemná změna s trochou kouzel. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama