Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi si už v životě nepustím, protože nemíním koukat na Ubožáka Liama Neesona, jak řve na každého a mlátí lidi hlava nehlava, jestli to mělo dodat nějaký excelentní herecký výkon, tak u mě teda ne. Rozhodně se podívejte na starší filmy  z roku 1958  s Jeanem Gabinem nebo 1982  s Linem Venturou..Dokonce i televizní britská tvorba z  roku 1978 v podání Richarda Jordana byla mnohem lepší než z roku 1998 v hlavní roli Liama Neesona. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson se role Jeana Valjeana zhostil výborně stejně tak jako Geoffrey Rush role nekompromisního Javerta a jejich vystupování na scéně je prostě herecký koncert. Co se týče zbytku hereckého osazenstva, tak své role zahráli též velmi slušně. Atmosféra dobové Francie je parádní a příběh má dobré tempo a celý film odsejpá. Ale přesto musím říct že nejnovější filmové muzikálové zpracování se mi přeci jen líbilo víc. 80% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľké diela francúzskej klasickej literatúry by mali byť pretlmočené do filmovej reči v podobe seriálu. Ani to však nezaručuje úspech, ako o tom svedčí gróf Monte Christo so Gérardom Depardieuom. Bedárov som v podobe seriálu síce nevidel, ale tri a pol hodinová verzia so Jeanom Gabinom najlepšie napĺňala moje očakávania.  Neviem prečo som bol zvedavý aj na o štyridsať rokov mladšiu  verziu s Liamom Neesonom.  Počnúc ním, ako málo uveriteľným galejníkom, cez nevýrazných ďalších predstaviteľov, až po nerozumne krátku (dva a štvrť hodinovú) verziu ma nemalo na filme čo zaujať alebo aspoň príjemne prekvapiť a tak som sa do budúcna vzdal rekognoskovania ďalších verzií. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Co mě vždy dostane je, jak někdo mohl do dvou hodin tak dobře vsunout děj z tak objemně popsané knihy a zanechat v něm smysl, charaktery, všechen ten spád a hlavně tu lidskou ubohost (bídnost). Naprosto brilantní je i herecké obsazení - Liam Neeson je herec, který se na postavu Jeana Valjena svým charismatem skvěle hodí - může být tupým galejníkem a zároveň citlivým mužem prchajícím před svou minulostí, stejně tak Geoffrey Rush září jako odpudivý slizoun Javert. Jediné, co mi trochu vadí je, že z Jeana Valjeana udělali úplný archetyp dobráka, takže na jeho postavě divák nemůže pozorovat takový vývin a rozvoj. Ale i ta trochu přeslazenosti navíc úplně neuškodí a ve finále je to velmi povedený snímek. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou tohle "první" Bídníci, knižní předlohu jsem nečetla (stydím se... leč je v tom pro mě málo sci-fi:-)), starší verzi viděla až později (beztak nemám slabost pro J. Gabina, L. Venturu a další francouzské herce z éry ČB filmu) a tak mě mamčiny protesty "ale tak to přece nebylo!" nijak neochudily o příjemný zážitek. Liam Neeson je pro mě přesvědčivý a sympatický Jean Valjean, Geoffrey Rush skvělý záporák-úporák, ženy krásné, kompars nerušil:-). Kostýmy i výprava slušné a čtvrtou hvězdičku vybojoval Basil Poledouris nádhernou hudbou. Hezký film, spokojenost. 75 % EDIT: Setkání po bezmála třinácti letech přineslo poznatek, nakolik můj cynismus za tu dobu pokročil a citlivá dušička ztvrdla na jízlivý balvan. Přesně vím, co se mi tehdy líbilo, ale momentálně to pro mě byla levičácká bajka s těžce nevěrohodnými černobílými charaktery. Ty čtyři hvězdičky nechám, protože nostalgie, protože výborní herci, protože krásná hudba a protože dobré řemeslo, ale znovu to vidět nechci. 70% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy se bojuje o rakev jednoho z revolucionářů, je možné v záběru vidět, že natáčení probíhalo před pražským hradem. Místo katedrály sv. Víta však vidíme Notre Dame. V dalších střizích a záběrech ale vidíme opět skutečný chrám sv. Víta. (Mr.Hudson)
  • Při natáčení v Žatci došlo k omylu při přípravě scény s výbuchem. Nečekaně velká detonace rozbila všechna okna v ulici. (jenik71)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Victora Huga. (Terva)

Reklama

Reklama