Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší verze a přesto je na plný počet, což mnohé vypovídá nejen o filmu, ale také o příběhu Bídníků jako takovém. Sice je tam dost pozměněný konec, což mě docela naštvalo, ale jinak tomu není moc co vytknout. Je to samozřejmě zkrácené, ale tak nějak elegantně, s grácií, bylo tam vše podstatné. A i když jsem ještě neviděl verzi s Jackmanem, troufám si říct, že Geoffrey Rush je nejlepší Javert ze všech, lépe ho snad ještě nikdo nezahrál. Ta fascinace a posedlost Valjeanem je naprosto geniální a skvostná, opravdu síla. Zato Liam Neeson, ačkoliv taky výborný, jako je on ostatně vždycky, je nejslabší Jean Valjean a kvalit Gabina nebo Ventury ani trochu nedosahuje, tím ho ale nechci hanit, naopak ho pochválit, že to zvádl. Herecky tedy výborné, to se týká i Umy Thurman, po strance vizuální taky skvělé, atmosféra parádní, hudba výborná, jen ten konec mě trochu zklamal. Za mě tedy spokojenost, ale tím Hollowoodem to smrdí docela dost, ten z toho prostě poznáte. Jinak se ale tito Bídníci nemají za co stydět, rozhodně povedená adaptace, ale ostatní jsou prostě lepší a proto "jen" 90%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Sobě odpusťte a mně dejte vinu !! Za mé milosrdenství.." Viktora Huga hodně ctím, a tak k adaptacím jeho děl přistupuji jen velmi nerad.. Nedá se tvrdit, že by tenhle pokus dánského režiséra Billeho Augusta oživit jeho Bídníky, skončil zrovna fiaskem, nicméně platí především za ukázkově rutinní záležitost s poněkud v jistých pasážích unaveným scénářem, kterou pozdvihá snad jen skvostný výkon tradičně jisté Umy Thurman.. Jakkoli některé nejlepší snímky dokáží diváka přímo vtáhnout do daného období minulosti, tento jej zvládá přenést tak maximálně do hodiny dějepisu.. Případně literatury.. ()

Reklama

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Dost silný snímek. Zajímavě zpracovaní Bidníci. Zvláštnost, která mě zaujala je, že to v podstatě nebylo nějako moc napjaté, a nic moc neočekávaného, ale celou dobu mě to bavilo a užíval jsem si tento snímek. Přišlo mi, že nepotřebné a zdlouhavé záběry zde snad ani nebyli, právě naopak. Hudba perfektní, herci taktéž a kamera má ode mne pochvalu. Silnější 4 hvězdy ode mě dostávají. Obzvlášť Neesona musím pochválit, opravdu mě překvapil a obhájil dojem, který na mě již párkrát udělal. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nejlepší BÍDNÍCI jsou z. roku 1958 v hlavní roli s Jeanem GABINEM. A to jsem viděla všechny filmy s názvem "Bídníci". Do této role dnes těžko najdete představitele, který by charismatickému Gabinovi konkuroval. Dosud se ještě nenarodil. Tím neříkám, že ostatní filmy jsou špatné....jsou jenom jiné a té době špatně konvenují. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tuto verzi bídníků jsem viděl jako první a ještě k tomu v kině, takže na mě zapůsobila rozhodně nejvíc. Moji oblíbení herci, ponurost a skvělá hudba. Pamatuju si, jak jsem byl po pár minutách zklamán, že Liam Neeson v titulcích neznamená, že nám pustili Star wars episodu I., ale zbytek filmu už mě jen překvapoval. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Herec Hans Matheson (ve filmu Marius) musel letět roku 1997 kvůli castingu až do New Yorku. (Lynette)
  • Když se sešel Hans Matheson na castingu v New Yorku s Billem Augustem, nabídl mu August roli mladého revolucionáře Mariuse, ale americká filmová studia si nepřála, aby Matheson roli ztvárnil protože byl v té době neznámý. Nakonec ale roli získal. (Lynette)
  • Při natáčení v Žatci došlo k omylu při přípravě scény s výbuchem. Nečekaně velká detonace rozbila všechna okna v ulici. (jenik71)

Reklama

Reklama