Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, že jsou z toho ostatní tak vyvalení. Tahle verze Hugova románu nesahá těm s Jeanem Gabinem a Hosseinově verzi s Lino Venturou ani po kotníky. Geoffrey Rush tu odvádí svůj standart a ani ostatní nijak nezáří. Celý to vypadá spíš jako dražší televizní inscenace, bez špetky invence. Standartně odvedená práce, nic víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,096,321Tržby Celosvetovo $14,600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,324,586 //počet predaných kusov 440,413║ Milé prekvapenie, kde príbeh v podstate je v niekoľkých etapách stále schématicky rovnaký(skrývanie pod inou totožnosťou-vypatránie-újdenie-skrývanie-...) ale herecký koncert Liam Neeson vs. Geoffrey Rush plus niekoľkých dobre zahraných vedľajších postáv z neho robí krásny napínavý herecký koncert, kde predloha Victora Huga úžasne vynikne. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to naprosto věrná adaptace do posledních a nejmenších detailů, ale kvalitou podlě mě patří mezi to nejlepší. Liam Neeson perfektně hraje svého Jean Valjaena a Geoffrey Rush je mu dostatečným soupeřem. Mladičká Uma Thurman a Claire Danes jako hvězdičky zítřka vůbec nezklamou, i když na plátně nestráví moc času. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Film nedoashuje dokonalosti francouzské verze s Gabinem, ale přesto se jedná o nadprůměrnou adaptaci s velmi nadprůměrnými hereckými výkony. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

pro mě navždy zůstane Jeanem Valjeanem Jean Gabin. navíc se tu tak nechutně americky odchýlili od původní knížky, že jsem měl co dělat, abych nerozdrtil ovladač. výprava a kostýmy sice ujdou, ale původní duševní obsah Bídníků se změnil spíš na Ubožáky. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Překvapivě i toto zpracování legendárního románu je celkem zdařilé, pro dvouhodinový film je děj sice osekán, ale jako celek to docela funguje. Jen se mi vždy líbí přehlídka natočená na Hradčanech... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem románovou předlohu, ani neviděl starší francouzské adaptace, ale tahle se mi od prvního zhlédnutí líbila. Silné romantické drama ve svižném scénáři táhnou skvělí Neeson a Rush. Z Rushe to pohrdání a neústupnost úplně sálá. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bídníci jsou kvalitně natočeným i skvěle obsazeným filmem, ale jaksi mě nedokázali "dostat." Myslela jsem, že zpracování celého příběhu bude více "bídné", že to bude větší mizérie, že to bude celé jaksi více "rozervané." Více drsné a kruté. Atmosféra sice silná, ale nějak se na mě nedokázala přenést ta bída a strádání, která byla ve filmu zobrazena. Rozhodně se jedná o slušné drama, ale ty silné emoce mi jaksi chyběly. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhující přepis slavné knihy, který ji svými kvalitami v jistých aspektech dokonce i převyšuje. Příběh je plný napětí a divák se po celou dobu prakticky nemá šanci nudit. August režíruje znamenitě a několik málo kiksů promptně zamaskovává výtečnou výpravou a zajímavým vypravěčským stylem. Liam Neeson sem padne jako ulitý a démonický Geoffrey Rush stejně tak. S největší pravděpodobností skutečně nejlépe a nejpůsobivěji zfilmovaná verze a celkově až překvapivě vynikající výkony všech složek, podílecíjích se na filmu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace knih jsou velmi často poměrně problematická záležitost. Zpravidla proto, že i dobré knihy dostanou strašně na frak. Bídníci s Valjeanem Neesonem jsou učebnicovou ukázkou takové brutality. Ač on sám, Fantina - Uma Thurman (kterou popravdě nějak zvlášť nemusím), Marius i Cosette jsou ve svých rolích poměrně přesvědčiví, celkově to je hodně nepovedená adaptace. Do poloviny to ještě jde a člověk si u odchylek od knihy říká - no jo, muselo se to osekat, aby diváci nezemřeli vyčerpáním, od poloviny se film přestává tvářit jako adaptace knihy a začíná nepokrytě být dílem někoho, kdo někdy slyšel, že existují jacísi Bídníci a velmi přibližně tuší, o čem to tak má být. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou tohle "první" Bídníci, knižní předlohu jsem nečetla (stydím se... leč je v tom pro mě málo sci-fi:-)), starší verzi viděla až později (beztak nemám slabost pro J. Gabina, L. Venturu a další francouzské herce z éry ČB filmu) a tak mě mamčiny protesty "ale tak to přece nebylo!" nijak neochudily o příjemný zážitek. Liam Neeson je pro mě přesvědčivý a sympatický Jean Valjean, Geoffrey Rush skvělý záporák-úporák, ženy krásné, kompars nerušil:-). Kostýmy i výprava slušné a čtvrtou hvězdičku vybojoval Basil Poledouris nádhernou hudbou. Hezký film, spokojenost. 75 % EDIT: Setkání po bezmála třinácti letech přineslo poznatek, nakolik můj cynismus za tu dobu pokročil a citlivá dušička ztvrdla na jízlivý balvan. Přesně vím, co se mi tehdy líbilo, ale momentálně to pro mě byla levičácká bajka s těžce nevěrohodnými černobílými charaktery. Ty čtyři hvězdičky nechám, protože nostalgie, protože výborní herci, protože krásná hudba a protože dobré řemeslo, ale znovu to vidět nechci. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Libové zpracování slavného a historicky velmi cenného příběhu, který bude coby věrný obraz složité doby a ještě složitějších lidí populární a atraktivní jistě i tehdy, kdy lidstvo vlastní hloupostí obrátí evoluci vzhůru nohama a dokope se opět na životní úroveň, na jakou dnes moderní společnost s úsměvem vzpomíná u podobných poutavě výpravných hollywoodských fláků. Je to procítěné, překrásně ozvučené, emocionálně postačující a hlavně tak parádně zahrané, že už si dané knižní postavy zkrátka nelze představit s jinou tváří. Všemu však naprosto dominuje psychologický a politicky chytře podložený souboj mezi dobrotivým Valjeanem a ďábelským Javertem, který je díky hereckým výkonům Neesona a Rushe a důkladné symboliky jejich vztahu v rámci osobní, politické i konvenční roviny mnohem více pamětihodný než bojové sekvence z potlačování revoluce. A to je prosím plus, ohromné plus! 80% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Výborná verzia nesmrteľného príbehu s úžasnými výkonmi hereckej trojice Neeson - Rush - Thurman a celkovo lepšia než tá minuloročná. Ešte tak vidieť verziu z 58. so Jeanom Gabinom a z 2000. so Gérardom Depardieuom, a myslím, že dám tejto tematike na čas pokoj. ()

Reklama

Reklama