V podezření

V podozrení

Thriller / Krimi / Drama

Velká Británie, 1991, 95 min

Simon Moore

Rozpočet $-miliónovTržby USA $221,295Tržby Celosvetovo $-(25.4.2010)

Slušný a docela odvážný thriller o muži, který se svou ženou, připravuje fiktivní nevěry pro své klienty aby jim usnadnil rozovod. Samozřejmě všechno zkomplikuje vražda. Příběh filmu je slušně vystaven a daří se mu udržet atmosféru, že nic není tím, čím se zdá být. Liam Neeson v té době ještě nebyl hvězda ale svého hrdinu s pohnutou minulostí zvldál velice dobře. Film má všechno co by měl správný thriller mít ale celé vyšetřování se docela táhne a gradace přichází až ke konci, kdy celý snímek vygraduje k velice povedené pointě, která rozhodně překvapí. Povedený thriller na jedno shlédnutí.(17.7.2009)

Velmi zajímavý film, který je podle mě ovšem nutno vidět 2x. Proč ? Protože zde nestačí vnímat dialogy, je nutno dávat pozor na každý krok a pohyb Liama NEESONA, což vám při prvém pozorování unikne, neboť tomu nepřikládáte význam a též ( a to hlavně), absolutně nečekáte takové rozuzlení. Výborný film, výborná réžie, ale Laura San GIACOMO mohla být živější, hrála příliš unyle a jakoby se jí to moc netýkalo (včetně závěrečné scény na dvoře věznice).(22.4.2009)

Nečekaně zajímavý thriller ve kterém si do poslední minutky nejste jisti zda je policista v podání skvělého Liama Neesona skutečně vinen či nikoliv. Rozuzlení je více než překvapivé vzhledem k předchozímu ději a režie Simona Moora nemá chybu a udrží diváka v napětí až do konce.(21.2.2009)

Méně známý, ale přesto slušný kriminální thriller. Nutno dodat, že bez Neesona by to pravděpodobně nemělo takovou šťávu. Má to nápad, napětí, svůj styl a také poměrně dost zajímavou pointu. Celý film jsem přemýšlel, kdo to vlastně střílel a nakonec .... Kdepak, neprozradím - podívejte se sami.(24.11.2009)

slušný thriller s poriadnou dávkou napätia a skvelým Liamom Neesonom(22.10.2003)

Tak trošku "Základní instinkt " odehrávající se v 60-tých letech... Do poslední chvíle nevíme kdo je ten zlý, hlavní hrdina si užívá s hlavní podezřelou, velmi dobrý scénář, zpracování a herci , taktéž skvělý hudební doprovod. Komu se líbil výše zmíněný Verhoevenův snímek, který byl natočen ve stejném roce, bude spokojen i s tímto kvalitním thrillerem.(13.8.2009)

Vcelku vydařený detektivní thriller (Alfred Hitchcock by měl jistě radost ze scénáře) s výraznou pointou. Škoda toho "televizního" zpracování s po hříchu malou atmosférou. Liam Neeson má charisma, ale působí tady spíš jako vyhazovač z baru U vystřeleného oka než soukromé očko s pochroumanou minulostí.(7.3.2010)

Nečekal jsem,že mě bude tento nenápadný a málo známý titul,tak bavit.Má na tom podíl kvalitní scénář a výborný Liam Neeson.Konečné rozuzlení je šokující.(1.4.2009)

• parabellum

Když u filmu začínám odpoledne usínat i když jsem byl dostatečně vyspalej je něco špatně. Pro mě velmi průměrná detektivka s výborným koncem. Škoda, že od začátku neměla takovou atmosféru jako na konci, to jsem teda měl vysloveně spadnutou čelist z celého rozuzlení.(2.5.2009)

Velmi povedený v první půli spíš detektivní film, ve druhé už napínavý thriller s perfektní pointou, díky níž jej hodnotím ještě tak o 15% výše - tedy na 85%. A Liam mne v každém dalším snímku přesvědčuje o svých vysokých kvalitách...(19.8.2009)

• FilmWave

Koukatelný televizní thriller ne nepodobný "Základnímu instinktu" (pozor tento kus je o rok starší). Škoda té atmosféry 50tých let, není dostatečně využita. Zbytečně překombinované a jako obvykle trochu nelogické. Výborný Kenneth Cranham.(26.1.2011)

Zajímavý detektivní film. Spíš by se hodilo hodnocení 70 %, ale na 4 hvězdičky to není, i když Liam Neeson předvádí hodně zručný výkon.(14.3.2009)

Příjemné překvapení. Liam Neeson velmi dobrý, zápletka dobrá, překvapující průběh... Některé scény už jsou trochu přitažené za vlasy, ale jako komorni thriller to dobre plni svoji misi.(28.5.2011)