Reklama

Reklama

Yureiyashiki no Kyofu: Chi O Suu Ningyoo

  • Japonsko Chi wo sû ningyô: Yûrei yashiki no kyôfu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hiroshi a Keiko se vydají do domu rodiny Nonomurových, protože Keiko má strach o svého bratra Kazuhiko, který tam jel po půl roce v cizině za svou milou Yuko a neozval se. Po cestě k domu se dozvědí, že Yuko zemřela před dvěma týdny při dopravní nehodě. Po příjezdu do domu jim paní Nonomura informaci potvrdí a sdělí jim, že Kazuhiko odešel hned na druhý den po příjezdu, smrt Yuko ho prý hluboce zasáhla. Když ale chtějí Hiroshi a Keiko odjet, zjistí, že jim nejde auto. Proto poprosí paní Nonomura, zda by u ní nemohli strávit noc. Během noci se stane pár podivných věcí a Keiko spatří Yuko. Nikdo jí to nevěří, ale jak postupně Hiroshi a Keiko pátrají, rozhodnutí najít Kazuhiko, odkrývají děsivé rodinné tajemství. (Caelos)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto je prvá časť z trojdielnej Japonskej upirskej serie a jednoznačne je aj najlepšia. Príbeh je jednoduchý a to o hľadaní brata, ktorý sa už nejakú dobu neozval sestre a tak ju to zavedie k jednej zvláštnej rodinke, kde sa ľahko môžete dostáť do problémov. Najviac sa mi páčila ta tajomnosť a hlavne atmosféra okolo tej rodiny. Tento má všetky atribúty gotického horroru, blesky, burka, cintorín aj ponurosť domu z vonka aj z vnútra. Ale čo ma najviac zaujalo bol vzhľad a výraz diabolskej dievčiny, hned ako som ju videl, tak mi preblesklo toľko filmov, ktoré sa ňou mohli inspirovať, lebo bola vážne ohromujúco démonická. Dĺžka filmu parádna a tak to nádherne odsypalo a herecky to bolo na urovni. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noc, bouře, blesky a Kazuhiko jede za svojí milou Yuko, která žije s matkou v rozlehlém domě stranou od lidí. Gotický horor pojaponsku kloubí v sobě téma vampirismu a okultismu, respektive oživování zemřelých (zde umírajících). Hammerovské propriety - bouře, děsivý sluha, hrob, rozsáhlý dům s gotickými interiéry a strašidelná hudba potěší stejně, jako vcelku napínavý děj a několik příjemně strašidelných scén. Dojde i na krev a hrdlo si zaslouží samostatnou hvězdu. Oceňuji, že na tohohle upíra se musí jinak, než s křížem a kůlem. Snímek dnes osloví asi hlavně žánrové fanoušky, mezi něž se počítám. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Priama analógia produkcií Hammer Films a American International Pictures. Jamamoto buduje solídnu atmosféru, vytvára vizuálne pútavé obrazy, kde občas dokonca prekvapí "artovejšou" kompozíciou (samoúčelnosť v tomto prípade vôbec nevadí). V podstate ale prináša, a to trochu po funuse - v roku 1970, spomienku na produkcie spomenutých produkčných spoločností z 50-tych a 60-tych rokov. Ak chcete naozaj excentrický horror so strašidelným domom, odprúčam Óbajašiho Hausu. ()

black.mao 

všechny recenze uživatele

Mladá Yuko (nádherná, byť poněkud toporná Yukiko Kobayashi) se stane upírkou, na což doplatí většina lidí v jejím okolí. Námět a ani zpracování není nijak originální, zajímavé je však, podle mého, prolínání japonských reálií s klasickým evropským hororem, ještě před Takashi Miikem, Takashi Shimizuem, či Kiyoshi Kurosawou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Privodiť atmosféru strašidelného filmu sa režisérovi darí. Aj titulná ´´upíria bábika´´ má riadne creepy vzhľad a aj napriek tomu, že vo svojej podobe pôsobí akosi príťažlivo, do postele by som ju nechcel. To, čo je problémom tohto hororu, je že sa nesnaží o niečo viac. Nechcem inováciu, stačí mi neoriginálnosť vo skutku drásajúcom prevedení. A to, že je snímok takmer 50 rokov starý, nieje výhovorka. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama