Reklama

Reklama

Paul Newman se musí rozhodnout, co je pro něj důležitější, zda výnosné zaměstnání, nebo šťastný a spokojený vztah. V práci se mu extrémně daří, jeho manželství se však rozpadá. Do toho potká sympatickou dívku, která ho přiměje přehodnotit priority...  Filadelfie, 1946. Z války se vrací Alfréd Eaton, jeden ze synů továrníka Eatona. Druhý syn zemřel už jako dítě na meningitidu, ale otec mrtvého syna stále ctí víc než živého. Alfréda doma nikdo nečeká. Od služebných se dozvídá, že otec se nezměnil a matka pije. Po návratu rodičů vyslechne Alfréd jejich hádku, ze které plyne, že jeho matka má s někým poměr. Později se Alfréd s otcem pohádá také, když se mu svěří s tím, že nechce pracovat u něj v továrně ani ji po něm převzít – chce odejít do New Yorku.
Na večírku se Alfréd seznámí s dívkou z bohaté rodiny Mary, a přestože je zadaná, chce ji získat. Ani Maryini rodiče z něj nejsou příliš nadšeni, Mary se do něj ale zamiluje a zruší své zasnoubení. Alfrédův otec v den jejich svatby umírá...
Alfréd se svým nejlepším kamarádem Lexem začne podnikat v leteckém průmyslu, chce vydělat velké peníze, to je jeho sen. Také náhodou zachrání syna vlivného finančníka, který mu z vděčnosti nabídne místo. Alfréd přijímá. Kvůli práci je ale prakticky neustále mimo domov a s Mary se kvůli tomu hádají. Mary se kromě toho za Alfrédovými zády schází se svým bývalým snoubencem. Potom Alfréd na jedné popracovní večeři potká dceru majitele dolu v Pensylvánii a zamiluje se do ní. K tomu zjistí, že ho manželka podvádí. Situace je však komplikovaná, rozvod kvůli práci nepřichází v úvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama