Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na seriózny športový film, Slap Shot je totálny, nerealistický úlet. Možno ide o paródiu na nabubrelosť NHL, možno ide o paródiu na americký vidiek a jeho svojrázne postavičky, možno sa len tvorcovia a herci poriadne na pľaci zabávali a časť filmu, predovšetkým na ľade, je improvizácia. Že film nie je príliš známy, myslím oproti najslávnejším Hillovým dielam, nie je žiadne prekvapenie. Ale ide o skvelý materiál na párty pod vplyvom alkoholu alebo, ešte lepšie, niečoho silnejšieho. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne tak špatné, jak jsem čekal. Samozřejmě, příběh za moc nestojí, vztahová linie je zde na víc, taktika postavená na pouhém rvaní a tvrdé hře naivní a pro fandy technického hokeje nepříliš přijatelná. Ale film je natočený s nadhledem, úsměvem a vlastně jde o docela pohodovou záležitost, takže to vidím na pěkné 3*, a jestli si z tohohle filmu alespoň něco určitě zapamatuju, tak to budou ti Hansonovic pošuci. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Hrající lodivod teamu Náčelníků Paul Newman oblékající se do nejnemožnějších hadrů, co jsem kdy ve filmu viděl se snaží za každou cenu udržet nad vodou zkomírající hokejové družstvo nad vodou. Zbytečně dlouhá a nudící záležitost (prý kultovní ) , která neměla skoro žádný vývoj ani pořádný konec. Scény na ledě jsou víceméně trapnou záležitostí. A to je hokej jediný sport na který se dívám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co je horší, než prohrát? Prohrát a být seřezán, aneb Paul Newman a jeho Náčelníci na válečné stezce. Nějak jsem nepobral, jestli to po éře filadelfských Broad Street Bullies mělo reflektovat násilí na ledě jako něco, co slouží k pobavení davu, stejně jako kdysi sloužily gladiátorské hry, a nebo jestli si to tím „šantánovým“ závěrem jen ze všeho dělá prdel. Každopádně, vylučovat se bude na straně domácích. George Roy Hill 2 minuty za filmování a scény z partnerského života 2 minuty za zdržování hry.. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Satira na skutečnost, že hra je čím dál tvrdší a životu nebezpečnější. V tomto vynikal hlavně tým Philadelphia Flyers (největší rival "mého" Pittsburghu), který zastrašování povýšil na taktiku. Dokázal tak získat i dva Stanley Cupy (1974-75). V samotném filmu se Charlestown Chiefs vedení tradičně dobrým Paulem Newmanem začali ubírat stejným směrem, a to díky bratřím Hansonovým. Po jejich příchodu do týmu začíná ta pravá zábava. Nechybí zde ani malé nahlédnutí do soukromí hráčů. Ovšem film je sám o sobě čistým průměrem a tak mu ani jiné hodnocení dát nemohu. Pořád je to ale jeden z těch lepších filmů ze sportovního prostředí. Taková Poslední sezona by si z tohoto filmu a z Miracle měla brát příklad. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Postava Ogieho Ogilthorpa (Ned Dowd) byla založena na skutečném hráči Billovi "Goldie" Goldthorpeovi. (Mol)
  • Pod filmom je podpísaná scenáristka Nancy Dowd, ktorej vzťah k hokeju bol veľmi úzky, pretože jej brat Ned profesionálne hrával. Pôvodne zamýšľala pojať film ako dokumentárny, ale režisér George Roy Hill ju prehovoril, aby z neho urobila hranú komédiu. (classic)

Reklama

Reklama