Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je také nepísané pravidlo o športových filmoch, že sa tematika spravidla vo väčšine prípadoch dotýka individuálnych výkonoch/charakteroch/problémoch než tým kolektívnym, ktoré sa nedajú dostatočne pokryť. Potom existuje ešte alternatívna ako napr. v Kokosy na snehu, že sa latka pojme satiricky a odľahčene. Lenže doteraz mi nejde do hlavy, o čo sa títo pán snažili. Ani vtipné, ani dramatické, ani mix oboch spomínaných. Máme tu akýsi nefunkčný hybrid, ktorý výstavbou možno stavia na istej elegancii, lenže v spracovaní sa dopúšťa enormnému množstvu chýb a je mimoriadne nezaujímavý. A to hokej milujem a ešte ako. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tvrdá hra, nebo-li na originálním obalu uváděný film pod názvem Nakládačka. Ale nevím, nevím. Sice obsazení Paula Newmana svádí k tomu, že bude předvátět nějaké extra výkony. Ale co může v tomto filmu předvést. Máchat více hokejkou? Po přemýšlení snižuji hodnocení ze tří hvězd na dva. Čekal jsem mnohem více. První polovinu filmu budete napjati, co že se to vlastně bude dít a pak následuje strašně natahovaná mezera, která vás nutí neustále sledovat hodiny. Ještě teď mě bolí za krkem:-). ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie! Jó ty mužské hry, jó ten hockey! . . . Hoši honí (když né perka :-) touš, k tomu se semo tamo poperou a jinak je to všechno šport. "Všichni jsou na nohou a volají: Zabte je! Tak to je hokej!..." Vlastně ne - je to jen byznys, ale na to musí chudák Reggie teprv přijít, protože s Chiefs ze Charlestownu se hraje divná hra... "Kloudnej zápas? O čem to mluvíš? Tohle je hokej..." . . . Tak tak. Nakonec tak samosebou vše skončí jak má - na férovku a s happyendem - vymaštěné hlavy, šport a láska opět vítězí nad bůhví čím vším a... . . . Tři a půl hvězdičky tahle řízně satirická komedie bezesporu zaslouží a já zaokrouhluju nahoru, už jen za ten nádherný Reggieho zlatočerný Pontiac GTO (model70), poněvadž jestli jste nikdy neslyšeli ten motor, tak... Tak nemáte t(o)ušení o tom, co je to tvrdej auťák... ;-) - - - P.S. Kvíz pro vypatlané puky, co v tom všem maj hokej: Víte proč hokejisti tolik lpí na modelkách a značkové konfekci? Ne? Zeptejte se na to Džagra nebo teho šaška - no jak se jmenuje... Jinak, kdo neskáče... ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Přiznám se mám slabost pro Paula Newmana, ale v tomhle filmu, by se skoro dalo říct, že ač hlavní role, tak zde hraje tak trochu druhé housle. Je to v žánru Komedie/ Sportovní. Co se týče komediální roviny, tak nebudu nalhávat, že takřka veškera sranda stojí a padá s bratry Hansony. Sotva se tihle tři exoti objevili na scéně, tak jsem už tak nějak tušil, že frajeři, kteří si s sebou tahají autodráhu, že ve filmu rozhodně neřekli poslední slovo. Doslova jsem se těšil, až tyhle nažhavené blázny pošlou na led. A pak, když to konečně přišlo, tak to byla smršť gagu ve stylu grotesky z éry němého černobílého filmu. Nakládačka u mě zafungovala jako odreagovačka dokonale. Ale co si budeme namlouvat o sport s názvem hokej (tedy takový jak jej známe my), zde zas až tak moc nešlo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jeden z opěvovaných filmů mezi hokejisty. Mezi hokejovými komentátory. Kultovní záležitost. Hodně dlouho jsem bádal ohledně toho, co to bude za film. Jaký je příběh, styl a podobně. A dost zvláštní je, že i když jdete dál a dozvíte se jaká je asi pointa a poselství toho filmu, tak stále vlastně nevíte co a jak. Film není nijak vtipný, hází sebou sem a tam, dělá z Newmana nějakého proutníka, což by bylo v pohodě. Spíše jde o ten styl. Film jednoduše nemá charakter. Je vám nějak jedno, co se v něm děje. Ale zase myšlenka, že vymlátit se ligou je budoucnost je zajímavá. Škoda toho, že to je nijaké a bezduché. Docela bych se rád dočkal remake s novými herci, kteří budou známější a někdo najde pro film styl a smysl. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Film se začal natáčet v létě 1976. (Mol)
  • O hlavní roli projevil zájem Al Pacino, ten se ovšem smrtelně urazil, když se ho režisér zeptal, zda umí bruslit, a z projektu vycouval. Později toho sám litoval. (Mikino00)
  • V tomto filmu si role útoku bratří Hansonů střihli opravdoví hokejisté. Jeff Carlson (Jeff Hanson) byl ze všech nejméně úspěšný, v profesionálním hokeji to dotáhl nejvýš k sedmizápasovému intermezzu za Minnesotu Fighting Saints ve WHA (obdoba NHL v letech 1972-79). Jinak hrál spíše v nižších nebo poloprofesionálních soutěžích. (MarekT)

Reklama

Reklama