Reklama

Reklama

Purukogi

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Bulgogi a jakiniku jsou pokrmy z rožněného hovězího masa, přičemž bulgogi označuje korejskou recepturu, zatímco jakiniku je výraz pro její japonskou variantu. Z tohoto etymologického a kulturně historického podhoubí vychází hyperstylizovaný film, který v sobě spojuje dva výrazné tematické proudy moderní japonské popkultury: kulinářské příběhy a dramata o diasporní korejské menšině v Japonsku. Na základě střetu korejské a japonské kuchyně je vystavěna bitva zahlcující současně zrak i chuťové pohárky, kde nejde pouze o to, zdali řetězec jakiniku restaurací převálcuje poslední tradiční bulgogi jídelnu v Japonsku, ale v přeneseném smyslu i o uchování přistěhovalecké kulturní tradice v cizím prostředí. Film spojuje styl typický pro vypjatá japonská melodramata a afektovanou dikci televizních kuchařských pořadů. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Mix mnoha zanru, nekdy hodne vtipne, nekdy trosku zdlouhave, nekdy trosku mimo, ale chut na hovezi mne ani nachvili neopoustela a i ty vnitrnosti po korejsku bych jednou rad zkusil. Take Ryuhei Matsuda nam vyrusta do prijemneho civilniho projevu. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2008] Vnitřnosti jsou odpad! Víte co vznikne, když Japonec vezme šílenej nápad, rozhodne se ho zfilmovat, do hrnce hodí hrst dramat, kopu humoru, přihodí kuchaře z obskurní televizní show, povaří a servíruje se sociologickým pohledem na uchování národní identity v cizině? Já mám prostě tyhle divný filmy ze země vycházejícího slunce rád a u bitvy o hovězí se mi na připravované lahůdky sbíhaly sliny. Snad až na ten finální souboj. Opravdu nevím, co si o tom mám myslet. Opravdu vaříte? A co ty brýle? Když ale jedna uchvácená porotkyně po chvilce zaraženého mlčení v závěru soutěže prohlásila: Vynikající… Já jsem tak šťastná!, tak jsem měl jazyk až na podlaze v kaluži slin. Purukogi je prostě chutný a nádherně svěží originální dílko. Nezapomenutelná je pro mě scéna s mučením vegetariána na stole v mrazničce, kde kousek od něj porcujou krávu a kreslí po něm fixou (hádejte co:). To nejsou žebírka! Já nesnáším maso! Co se mnou chcete dělat?!? Za takovou scénu by se nemusel stydět kdejakej horor. Závěr jak jinak než dojemnej. Já myslím, že každý by měl jíst to co mu chutná bez předsudků k jídlu. Pane jo, já jsem dobrá! ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Mám sice v podobných kuchařských rozstřelech radši čínskou školu (Chinese Feast, God of Cookery), ale tohle bylo drama i komedie v jednom, nezávislé a přesto dost mainstreamové, japonsky švihlé i asijsky komorní. Prostě všehoCHUŤ. Ovšem grilované tenké střevo byste do mě nedostali ani po třítýdenní hladovce. (70%) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Korea vs Japonsko, buldogi vs jakiniku, rodinná špeluňka vs mcdonaldí řetězec, televizní šílenství vs pochvala od kolemjdoucích. Klasický příběh rodiny servírovaný z talíře s hovězím, coby příloha neevropská excentričnost a podivný časový střet několik tíscí let staré civilizace s hypermoderními cinkrlátky. Zábavné, komické a pro asijského víceméně laika jako já překvapivě přístupné. Special thanks: Adrian, imf. ()

Galerie (2)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama